La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

lunedì 3 settembre 2007

Suntem în topul construcţiilor din UE

România a înregistrat, în iunie, cea mai mare creştere anualizatã a sectorului de construcţii din Uniunea Europeanã, producţia din industria de construcţii a ţãrii majorându-se cu 26,7%, informeazã Oficiul de Statisticã al Comunitãţilor Europene (Eurostat). Slovenia s-a clasat a doua, cu o creştere anualizatã de 16,5 procente. În luna iunie, producţia industriei de construcţii a României a fost a doua din Uniunea Europeanã, dupã cea din Spania, creşterea din iunie fiind de 2,1 procente faţã de luna mai. Spania a înregistrat o creştere lunarã de 2,2 procente. Cele mai mari scãderi faţã de luna precedentã le-au înregistrat, în iunie, Ungaria - minus 8,9%, Slovenia - minus 6,7% şi Belgia - minus 4,6%. Producţia industriei de construcţii a Uniunii Europene a crescut cu 0,5 procente, în iunie faţã de mai, în timp ce zona euro a înregistrat o creştere de 0,6 procente. În luna mai, producţia industriei de construcţii s-a redus cu 0,2 procente, faţã de aprilie, în timp ce zona euro a înregistrat o creştere de 0,1 procente. Comparativ cu luna iunie a anului trecut, producţia industriei de construcţii s-a majorat cu douã procente, iar în zona euro a crescut cu 2,7 procente. Creşterea anualizatã din mai a fost de 1,4 procente, în UE şi de 1,6 în zona euro.
Sursa: Actualitatea Romaneasca

Nessun commento:

Posta un commento