La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

domenica 9 settembre 2007

Gimnasta de argint

Evolutiile constante la toate aparatele i-au adus sibiencei Steliana Nistor titlul de vicecampioana mondiala la Stuttgart.

Ea poate visa la o medalie la Jocurile Olimpice din 2008.Steliana Nistor a castigat vineri seara medalia de argint la Mondialele de gimnastica de la Stuttgart (cu 60,625 puncte), dupa ce miercuri contribuise din plin la obtinerea „bronzului” in concursul pe echipe. Ieri, in concursul pe aparate, Steliana s-a clasat pe locul 6 la paralele.Interesant este ca, inaintea plecarii spre Germania, Nicolae Formite, antrenorul lotului national feminin de gimnastica, declarase ca Stela, asa cum este alintata de colege, are cele mai mari sanse de a cuceri o medalie la individual compus. Gimnasta n-a inselat sperantele tehnicianului, astfel ca si-a facut un cadou frumos cu ocazia majoratului, pe care il va sarbatori pe 15 septembrie. Sibianca a inceput competitia la sarituri, unde a obtinut 14,875 puncte, continuand la paralele (15,225 puncte) si la barna (15,550 puncte). Ordinea in clasamentul final s-a decis la ultima rotatie, cand Stela a evoluat la sol, unde a obtinut 14,975 puncte, un total care i-a fost de-ajuns pentru a deveni vicecampioana mondiala. Romanca a fost devansata de Shawn Johnson (SUA). Dupa ce Maria Olaru a devenit campioana mondiala absoluta in 1999, la Tianjin, gimnastica romaneasca a mai cucerit doar doua medalii la individual compus, ambele de bronz: in 2001, la Gent (Belgia), prin Andrea Raducan, si in 2006, la Aarhus (Danemarca), prin Sandra Izbasa. Steliana a inceput gimnastica in ziua cand a implinit 5 ani, la CSS Sibiu, cu antrenoarea Raluca Bugner.
La un pas de retragere
In 2002, Stela a facut pasul la echipa nationala de junioare. Dupa doi ani, steaua fetei a inceput sa straluceasca. La Campionatele Europene pentru junioare, romanca s-a impus categoric in concursul individual compus, intrand astfel in vizorul antrenorilor care cautau forte proaspete pentru echipa care ne va reprezenta la Olimpiada de la Beijing.Soarta avea sa fie cruda cu micuta gimnasta. In 2005, Steliana a fost diagnostica cu hernie de disc. Ghinioanele s-au tinut lant. Ea a fost supusa unei interventii chirurgicale la genunchi, dupa care s-a confruntat cu dureri puternice de spate.In cele din urma, sibianca a depasit toate obstacolele. La Europenele din acest an, de la Amsterdam, Stela a demonstrat ca nu este o gimnasta terminata, cucerind doua medalii (argint la paralele si bronz la barna). Aparatele favorite ale proaspetei vicecampioane mondiale sunt solul si paralelele. [...]
Sursa: Evenimentul zilei n. 4926.

Nessun commento:

Posta un commento