La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

lunedì 10 settembre 2007

RO:Barroso - Lupta anticoruptie este in interesul cetatenilor romani

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, in exclusivitate pentru "Romania Libera"
Barroso: Lupta anticoruptie este in interesul cetatenilor Romaniei
Presedintele Barroso apreciaza competenta Romaniei in cunoasterea zonei Balcanilor si a Europei de Est
Emil HurezeanuLuni, 10 Septembrie 2007
"Un sistem pe deplin modern, cu raspundere democratica, cu hotararea clara de a lupta impotriva coruptiei si crimei organizate este in primul rand in interesul si in beneficiul cetatenilor romani", a declarat presedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Durao Barroso, intr-un interviu acordat in exclusivitate "R.l.", cu prilejul vizitei sale in Romania.Jose Barroso a precizat ca una dintre contributiile tarii noastre la Uniunea Europeana o reprezinta cunoasterea zonei Balcanilor si a Europei de Est. Presedintele CE a mentionat insa ca inca nu sunt conditii de a oferi Republicii Moldova, in viitorul apropiat, perspective de aderare. In privinta statutului provinciei sarbe Kosovo, presedintele Barroso si-a exprimat speranta ca "Romania sa fie cu restul UE". Iar in privinta Marii Negre, a subliniat, avand in vedere interesul special al Romaniei, ca "UE face eforturi pentru a beneficia complet de sinergiile din regiune". Presedintele CE a dat asigurari ca se asteapta la o mare dezvoltare a zonelor rurale din tara noastra. Totodata, Jose Barroso a afirmat ca este in
interesul pe termen lung al Romaniei sa aiba o piata energetica integrata complet in cea europeana, furnizare si distributie sigure si a spus ca tranzactia Rompetrol-KazMunayGaz va fi analizata de Comisie din punctul de vedere al pietei interne.
Pentru a citi interviul.
Sursa: Romania libera

Nessun commento:

Posta un commento