La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

mercoledì 26 settembre 2007

73% dintre romani recurg la violenta pentru educatia copiilor


73% DINTRE ROMÂNI RECURG LA VIOLENŢĂ PENTRU EDUCAŢIA COPIILOR


Un procent îngrijorător de români recurg la violenţă asupra copiilor, iar 17% dintre părinţi nu cunosc rolul vaccinărilor. Acestea sunt doar două dintre concluziile ultimului Raport UNICEF pe 2006. În ceea ce priveşte violenţa în şcoli, raportul arată că 75% din instituţiile de învăţământ sunt afectate de violenţă. Una dintre cele mai îngrijorătoare constatări incluse în raport arată că 17% dintre părinţi nu cunosc rolul vaccinărilor, iar în mediul rural 44% le dau celor mici să bea apă nepotabilă. În ţara noastră mai arată că peste 73 la sută dintre părinţi recurg la abuz fizic ca şi practică de educaţie a copiilor. Rata mortalităţii infantile este mult mai ridicată în România decât în celelalte state europene, iar analfabetismul a ajuns la 10% din populaţia de vârstă şcolară. Acelaşi procent se înregistrează şi la abandonul şcolar, în fiecare ciclu de învăţământ, în special din rândul elevilor de etnie rromă.Statistica UNICEF relevă, pe de altă parte, că în România copiii au la naştere o greutate mai scăzută comparativ cu standardele internaţionale, iar ponderea nou-născuţilor prematur este mai ridicată. În 2003 şi 2004 aproximativ 9.000 de copii se aflau în sistemul de ocrotire socială, cei mai mulţi dintre ei fiind abandonaţi în maternităţi după naştere. Din cei aproximativ 2.000 de copii ai străzii din toată ţara, mai puţin de 500 trăiesc permanent pe străzile Capitalei. Exploatarea tinerilor este încă des întâlnită. Astfel, 1.500 muncesc pe stradă în timpul zilei şi se întorc seara acasă.Nici în cazul violenţei în şcoli raportul nu arată optimist, întrucât s-a constatat că 75% din instituţiile de învăţământ sunt afectate de violenţă.
Antena 3
Adăugat: 26 septembrie 2007

Nessun commento:

Posta un commento