La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

mercoledì 26 settembre 2007

RO: Ministerul Sănătăţii vaccinează antigripal 3,7 milioane de persoane


26 SEPTEMBRIE 2007

Ministerul Sănătăţii vaccinează antigripal 3,7 milioane de persoane
Aproximativ un sfert (20 la sută) dintre români vor fi vaccinaţi antigripal de Ministerul Sănătăţii. Cel puţin aşa reiese dintr-un comunicat al instituţiei, în care se anunţă achiziţionarea a „3,7 milioane de vaccinuri gripale - cu 1,2 milioane doze mai mult decât anul trecut - pentru campania gratuită de imunizare din sezonul 2007-2008 care va începe după 15 octombrie”.
„Licitaţia a fost deja încheiată. Suntem în faza de semnare a contractelor. Am achiziţionat cea mai mare cantitate de doze de vaccin gripal din ultimii cinci ani. Astfel, MSP va reuşi să vaccineze, conform indicaţiilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), aproximativ 20% din populaţie”, a declarat dr. Florentina Furtunescu, director general în MSP.

Campania de vaccinare va începe în luna octombrie, se va derula cu un vârf ascendent în luna noiembrie şi va continua până în luna ianuarie a anului viitor, iar în funcţie de situaţia epidemiologică, va putea fi prelungită până în martie 2008, se mai arată în comunicat.
Grupele de populaţie aflate la risc care vor fi vaccinate sunt: persoane cu vârsta mai mare de 65 de ani, bolnavi cronici (în special cei cu afecţiuni cardiovasculare, respiratorii, bolnavii de diabet, cancer etc.), personal medical - persoane care acordă asistenţă celor cu risc înalt, persoane adulte şi copii, rezidenţi în instituţii de ocrotire socială, precum şi pacienţii unităţilor care găzduiesc persoane cu afecţiuni cronice.
Totodată, vor fi vaccinaţi salariaţii instituţiilor de ocrotire şi ai unităţilor de boli cronice, membrii de familie ai persoanelor la risc înalt, copiii cu afecţiuni medicale cronice pulmonare şi cardiovasculare, pacienţii infectaţi cu HIV, copiii şi adolescenţii supuşi terapiei cu aspirină. OMS avertizează de câţiva ani asupra unei eventuale pandemii de gripă. (L.S.)
Sursa: Gandul.info

Nessun commento:

Posta un commento