La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

giovedì 20 settembre 2007

Romani sechestrati in Spania

Romanii sechestrati in Spania se tem pentru viata lor
20 Septembrie 2007
Alex Negru
27 de romani plecati la munca in Spania spun ca au fost sechestrati, amenintati si fortati sa munceasca pe gratis.

Autocarul care i-a adus in tara pe cei 27 dintre romanii sechestrati intr-o ferma agricola din zona Sevilla, Spania, a ajuns in Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, din judetul Arad, ieri, in jurul orei 9.00 dimineata.Oamenii au fost tinuti la distanta de jurnalisti, care nu au avut acces in apropierea autocarului. Romanilor li s-a interzis de catre politisti sa stea de vorba cu ziaristii. Masura a fost luata pentru a nu periclita demersul anchetei, in conditiile in care acestia sunt martori in dosar si pot fi recunoscuti de membrii grupului care i-au sechestrat. Cei 27 de romani au stat in custodia Politiei de Frontiera aproape o ora, dupa care au fost preluati de politisti de la Crima organizata. Alti 30 de „muncitori”, descoperiti la SevillaSoferul autocarului, Gabi Balabura, spune ca „romanii au fugit de acolo pentru ca erau niste conditii inumane unde lucrau. Sunt cativa si desculti, nemancati, dar au mai fost ajutati de consulatul din Spania. Sunt speriati de conditiile care sunt acolo”. Cei 27 de muncitori romani (24 din Constanta si trei din Bucuresti si Giurgiu) au fost adusi, ieri-seara, in Capitala, la sediul Directiei Cercetari Penale a Inspectoratului General al Politiei Romane.„In momentul in care vom avea certitudinea ca informatiile furnizate de acestia sunt adevarate, vom deschide o ancheta pentru a-i identifica pe membrii retelei de traficanti”, au declarat surse din politie. Tot ieri, politistii din Mangalia au identificat cele patru persoane suspecte ca au racolat grupul de muncitori.Romanii au plecat in Spania cu promisiunea ca vor lucra la o ferma de masline. Acestia spun ca au fost sechestrati, amenintati cu moartea, au fost fortati sa munceasca pe gratis, au primit mancare din gunoaie si au dormit pe pamant, pe campul unde lucrau, pana si-au incropit niste adaposturi. In cursul diminetii de ieri, Garda Civila din Spania a descoperit alti 30 de romani, originari din Bailesti, Dolj, in apropierea fermei de masline din zona Sevilla, despre care se presupune ca erau fortati sa munceasca.
ACTUALIZARE 13:30Politistii constanteni au identificat patru suspecti in acest caz, au anuntat azi reprezentanti ai Politiei pentru Mediafax, fara a preciza insa locul unde se afla acestia.
Suspectii sunt trei barbati din Mangalia, cu varstele cuprinse intre 31 si 22 de ani, si o persoana din Targu Jiu.
Politistii de la crima Organizata continua cercetarile, la Parchet existand un dosar deschis pentru trafic de persoane.
Sursa: Evenimentul Zilei

Nessun commento:

Posta un commento