La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

venerdì 7 settembre 2007

Austriecii de la Petrom descopera titei si gaze

La trei ani de la privatizare, Austriecii de la Petrom descoperă ţiţei şi gaze acolo unde statul român nici n-a căutat
07 SEPTEMBRIE 2007
În decurs de un an, Petrom a descoperit două importante zăcăminte de ţiţei, în Marea Neagră şi la Adjud, Vrancea

În decurs de un an, Petrom a descoperit două importante zăcăminte de ţiţei, în Marea Neagră şi la Adjud, Vrancea
Petrom a descoperit un nou zăcământ de ţiţei , de această dată pe blocul de explorare Histria XVIII din Marea Neagră. Zăcământul în cauză are un volum zilnic de 357 tone de ţiţei şi 35.000 metri cubi de gaze şi va intra în producţie în anul 2009. Potrivit datelor furnizate de companie, zăcământul a fost descoperit de sonda Delta 4, care a fost forată pe blocul de explorare Histria XVIII din Marea Neagră. “În prezent se analizează viitoarele faze de evaluare şi dezvoltare ale descoperirii.
Această descoperire semnificativă va intra în producţie în 2009 şi va contribui la atingerea obiectivului nostru de producţie în România pentru 2010, de 210.000 bep pe zi (barili echivalent petrol - n.r.)”, se arată într-un comunicat al Petrom. Delta 4 este cea de-a doua descoperire importantă de ţiţei şi gaze a Petrom, după cea de la sonda Torceşti din localitatea Adjud (Vrancea), anunţată în luna mai 2007. La Adjud, compania a descoperit un zăcământ de gaze cu un volum zilnic de 130.000 metri cubi de gaze naturale şi 11 tone de gaz condensat, producţia urmând să înceapă în luna octombrie a acestui an.
În plus, s-au început săpăturile la o nouă sondă la Torceşti, care, în viitor, ar putea creşte producţia pe acest zăcământ. Totodată, Petrom a descoperit mai multe noi zăcăminte la sondele Mamu 4320 - gaze şi gaz condensat, Ochiuri 900 - ţiţei, Abrămuţ - ţiţei şi gaze şi Predeşti 7 W - gaze. Toate aceste resurse deosebit de importante apar la mai bine de trei ani de la privatizarea companiei, statul român nebănuind la privatizare că Petrom va da peste asemenea bogăţii. Investiţiile companiei petroliere pentru explorare şi producţie sunt de circa 500 milioane de euro pentru 2007, fiind planificate un total de 44 de sonde de explorare şi evaluare. (E.C.)
Sursa: Gandul

Nessun commento:

Posta un commento