La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

sabato 22 settembre 2007

Ro: Gazul se scumpeste cu 3,7% de la 1 octombrie

Preţurile la energia electrică şi termică rămân neschimbate
Gazul se scumpeşte cu 3,7% de la 1 octombrie
22 SEPTEMBRIE 2007

Preţul gazelor naturale pentru populaţie se va majora de la începutul lunii viitoare cu 3,7%. În acelaşi timp, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) susţine că pentru energia electrică şi cea termică nu sunt întrunite condiţiile care să conducă la modificări de tarife până la sfârşitul acestui an.
Explicaţia oficialilor de la ANRE este că majorarea preţului la gaze va fi determinată de creşterea preţului la gazele naturale din import.

„Pentru trimestrul patru al anului 2007 este estimat un nivel de preţ de 315 dolari/1.000 metri cubi, în creştere cu 40 de dolari/1.000 metri cubi, comparativ cu trimestrul trei al anului curent”, se arată într-un comunicat remis presei. Ultima modificare a preţurilor la gazele naturale a avut loc la începutul anului, atunci când tarifele au scăzut în medie cu 3-5%, rezultând o scădere cu circa 2,5% a facturii pentru consumul de gaze.
Într-o altă informare a Autorităţii de Reglementare este specificat faptul că „creşterile de preţ ale combustibilului şi problemele cauzate de regimul termic şi hidrologic în perioada iunie-iulie 2007 au fost compensate de funcţionarea grupului 2 (Reactorul 2 de la Cernavodă, n.r.) de la Societatea Naţională Nuclearelectrica (SNN) şi de nivelul hidrologic favorabil din această perioadă”. În aceste condiţii şi pe fondul estimărilor la preţul gazelor naturale, tarifele la energia electrică şi termică vor rămâne neschimbate, cel puţin până la 31 decembrie.(L.H.)
Sursa: Gandul.info

Nessun commento:

Posta un commento