La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

mercoledì 12 settembre 2007

Privatizarea Tarom incepe la Bursa

PRIVATIZAREA TAROM ÎNCEPE LA BURSĂ
Privatizarea companiei naţionale de transport aerian TAROM va începe, în perioada imediat următoare, prin listarea la bursă a unui pachet minoritar de acţiuni, varianta propusă de Ministerul Transporturilor fiind lansarea unei oferte publice secundare de vânzare pentru 5% din titluri. Propunerea a fost inclusă în strategia de vânzare a companiei, care va fi prezentată Guvernului spre aprobare. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a criticat, în luna iulie, modul în care TAROM îşi desfăşoară activitatea, arătând că această companie dovedeşte că o întreprindere de stat lucrează mai prost decât o firmă privată şi că singura soluţie este asocierea cu un operator privat, anunţă Gardianul. La trei săptămâni după această declaraţie, Guvernul a aprobat un proiect de lege prin care a eliminat restricţiile referitoare la privatizarea TAROM şi a decis că investitorii străini nu vor mai fi limitaţi la cumpărarea unui pachet de acţiuni de cel mult 49% din capitalul social al companiei, în cazul privatizării, iar statul nu va mai trebui să deţină o participaţie de minimum 33,4% din titluri. Guvernul a mai decis că TAROM va avea printre administratori o firmă română sau străină, desemnată prin licitaţie organizată de Ministerul Transporturilor, pe perioada de restructurare şi pregătire a companiei pentru privatizare. Adăugat: 12 septembrie 2007
Fonte: Antena3.ro

Nessun commento:

Posta un commento