La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

lunedì 3 settembre 2007

RO: Analizele gratuite pânã în septembrie 2008

Românii aflaţi în strãinãtate îşi pot face analizele gratuite la întoarcerea în ţarã, în cadrul programului naţional de evaluare a stãrii de sãnãtate a populaţiei care se va desfãşura pânã în toamna anului viitor, a declarat Nicoleta Ştefãnescu, de la Biroul Relaţii cu Mass-Media al Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate. Românii care lucreazã în strãinãtate sau care se aflã la studii peste hotare şi care şi-au pãstrat reşedinţa în România îşi pot recupera taloanele securizate de la Casele Judeţene de Asigurãri de Sãnãtate în momentul reîntoarcerii în ţarã. Acest program nu este valabil pentru românii care şi-au declarat domiciliul în strãinãtate şi care au fost scoşi din statisticile CNAS. Pentru a putea beneficia de aceste analize gratuite, cei asiguraţi trebuie sã se adreseze medicului de familie pe listele cãruia sunt înscrişi, în timp ce persoanele neasigurate trebuie sã se adreseze medicului de familie pentru care au optat. Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate şi Ministerul Sãnãtãţii au început programul naţional de evaluare a stãrii de sãnãtate a populaţiei de la 1 iulie 2007. Potrivit Nicoletei Ştefãnescu, românii aflaţi în strãinãtate nu au cerut CNAS informaţii legate de acest program care se va desfãşura pânã în luna septembrie 2008.
Sursa: Actualitatea Romaneasca

Nessun commento:

Posta un commento