La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

mercoledì 14 novembre 2007

MAE: Atenţionare de călătorie in Italia


Italia
Atenţionare de călătorie

La 2 noiembrie 2007 a intrat în vigoare Decretul Lege nr. 181/ 1.11.2007 «Dispoziţii urgente în materie de îndepărtare de pe teritoriul naţional din necesităţi de siguranţă publică » prin care se modifică Decretul Lege al Preşedintelui Republicii Italiene nr. 30 din 6 februarie 2007 care asigura transpunerea Directivei nr. 2004/ 38/ CE privind dreptul cetăţenilor Uniunii şi al membrilor lor de familie de a circula liber pe teritoriul statelor membre.
Cetăţenii români aflaţi în situaţia de a fi expulzaţi în baza Decretului al cărui text se publică mai jos, trebuie să ştie că „Măsura de îndepărtare este notificată interesatului şi conţine modalităţile de atac şi durata interzicerii de re-intrare pe teritoriul naţional, care nu poate fi mai mare de 3 ani. Măsura de îndepărtare precizează termenul stabilit pentru părăsirea teritoriului naţional, care nu poate fi mai mic de o lună de la data notificării, cu excepţia cazurilor de urgenţă dovedită”.
Împotriva ordinului de îndepărtare (menţionat la art. 21) poate fi depus recurs la tribunalul monocratic din teritoriul unde are sediul autoritatea care l-a emis. Recursul este prezentat în termen de 20 de zile de la notificarea ordinului de îndepărtare, în caz contrar nu mai este admis, şi este soluţionat în următoarele 30 de zile.
Persoanele care apreciază că împotriva lor s-au comis abuzuri, se pot adresa pentru asistenţă Secţiei consulare a Ambasadei României la Roma şi Consulatelor generale de la Milano şi Torino.
Textul integral al actului normativ (traducere neoficială)

8 noiembrie 2007
Ministerul Afacerilo Externe (MAE.ro)

1 commento:

  1. Mare mirare si cu italienii astia. Oare chiar a fost o confuzie cu actrita? Ce fac totusi autoritatile sa remedieze situatia? Pentru europarlamentare vad ca incep sa se miste bine si sa evidentieze si « realizatii » , nu numai infractorii. http://www.youtube.com/watch?v=62EexBW1bpM&eurl=http://www.valean.eu/

    RispondiElimina