La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

lunedì 19 novembre 2007

Laura Vasiliu nu apare în nici o bază cu urmăriţi

Surpriză Deşi roma o declara „internaţională“
„Infractoarea“ Laura Vasiliu nu apare în nici o bază cu urmăriţi
de Dragoş BOŢA 19 NOIEMBRIE 2007

Românca Laura Va­si­liu, urmărita interna­ţio­nal, conform autorităţilor italiene, pentru trafic de minori în peninsulă – motiv pentru care carabinierii au intrat noaptea la două în camera de hotel a actriţei cu acelaşi nume –, nu apare în baza de urmăriţi a Interpol sau Europol. Sâmbătă reprezentanţii Carabi­nierilor din Torino au în­cercat să minimalizeze incidentul, susţinând în faţa jurnaliştilor români că „a fost doar un control obişnuit. Am mers la hotel nu pentru că era o româncă, ci pentru că persoana respectivă era o persoană urmărită internaţional pentru trafic de copii. Trebuia să verificăm identitatea, pentru că facem acest lucru de fiecare dată când apare o astfel de situaţie. Foarte multe persoane urmărite stau la hotel şi mulţi nu ştiu că sunt urmăriţi internaţional“.
Reprezentanţii Carabinierilor au facut o declaraţie ambiguă în legătură cu scandalul „Laura Vasiliu“: „Când s-a constatat că nu corespund fizionomiile, ne-am cerut scuze şi ne-am retras”.

Carabinierii s-au declarat deranjaţi de faptul că presa italiană a dat după ureche informaţii, susţinând chiar că actriţa Laura Vasiliu a fost arestată.
Reprezentanţii autorităţilor italiene nu au vrut să spună când a fost emis mandatul de arestare internaţională şi nici nu au vrut să facă publică fotografia româncei urmărite. Asta deşi publicarea imaginilor cu persoanele urmărite este o procedură obişnuită. Un răspuns tranşant a fost evitat de carabinierii din Torino şi atunci când au fost întrebaţi despre existenţa unui mandat de percheziţie pentru a pătrunde în camera în care locuia actriţa Laura Vasiliu şi despre procedurile italiene de a intra peste cineva în cameră la ora două noaptea. Ei au afirmat doar că aveau un mandat internaţional de arestare: „Am acţionat în baza acestuia. În cameră s-a intrat doar pentru a verifica dacă mai este cineva sau nu”.
Cu toate acestea, reprezentanţii autorităţilor române susţin că nu există în bazele cu urmăriţi ale Interpol şi nici ale unei alte organizaţii poliţieneşti internaţionale nici o persoană cu numele de Laura Vasiliu care să fie căutată. „În baza de date a Interpol nu există nici o persoană pe numele căreia să fie emis un mandat internaţional de arestare pe numele Laura Vasiliu. Am verificat inclusiv în bazele de date de la Lyon ale Interpol, cât şi la Europol. Pentru a fi siguri, am încercat să căutăm inclusiv nume derivate şi nici aşa nu am găsit pe nimeni”, a declarat, sâmbătă, pentru cotidianul Gândul, Gheorghe Stoica, directorul general al Centrului de cooperare poliţienească din cadrul Ministerului de Interne şi al Reformei Administrative.
Nici la frontierele de stat ale României nu există vreun consemn pentru vreun cetăţean cu numele Laura Vasiliu. Singura variantă pe care carabinierii italieni o mai au la îndemână este să susţină că româncă traficantă Laura Vasiliu era urmărită local (în Italia). Oricum, reprezentanţii carabinierilor din Torino au anunţat că, săptămâna viitoare, vor să stabilească o întâlnire cu actriţa din România pentru a-i explica „neînţelegerea”.
Sursa: Gandul.info

Nessun commento:

Posta un commento