La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

giovedì 8 novembre 2007

In Romania ninge

TEMPERATURI SCĂZUTE. NINGE ÎN MAI MULTE ZONE DIN ŢARĂ

Noapte geroasă în România. Temperaturile au ajuns până la -10 grade la Bâlea Lac, iar în Capitală, la Băneasa au fost -4 grade. Şi miercuri temperaturile vor fi scăzute, maxima zilei fiind de 10 grade. Potrivit meteorologilor este posibil să ningă în Crişana, Maramureş, Transilvania şi Moldova, iar în Oltenia şi Dobrogea vor fi precipitaţii mixte. În Capitală cerul va fi noros, iar temperatura nu va depăşi 8 grade.Miercuri dimineaţă a început să ningă la Sibiu şi la Braşov. Primii fulgi de nea au căzut şi la Iaşi. Zăpada nu s-a aşterut dar i-a determinat pe oameni să se îmbrace cu haine groase. Meteorologii spun că în următoarele zile va ninge în reprize, iar temperaturile se vor menţine scăzute pentru aceasta perioadă a anului. Temperaturile scăzute vor persista până sâmbătă, spun meteorologii. Ninsorile vor fi mai abundente în special în zonele înalte. Stratul de zăpadă măsoară 28 de centimetri la Bâlea Lac şi 19 centimetri la Păltiniş.În Maramureş a nins aproape toată noaptea. În pasul Gutâi care leagă municipiul Baia Mare de Sighetu Marmaţiei stratul de zăpadă a depăşit 10 cm. Drumarii au ieşit cu utilajele, însă au fost depăşiţi de situaţie. Nepregătiţi pentru traficul de iarnă, şoferii au fost puşi la grea încercare. Probleme au fost şi pentru maşinile de mare tonaj. Cu toate că unele camioane erau echipate pentru iarnă.
Adăugat: 07 noiembrie 2007

Nessun commento:

Posta un commento