La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

giovedì 22 novembre 2007

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, consideră că expulzarea a 200.000 de români ar fi o acţiune de "deportare"


ROMA / 22:06, 21.11.2007
Expulzarea a 200.000 de români din Italia ar fi "o deportare în afara oricărui cadru legal", afirmă, într-un interviu acordat publicaţiei germane Die Zeit, preşedintele italian Giorgio Napolitano, subliniind că mulţi români au reuşit să se integreze în societatea italiană.

Expulzarea a 200.000 de români din Italia ar fi "o deportare în afara oricărui cadru legal. Atât în nume personal, cât şi în calitatea de şef al statului nu pot accepta în niciun fel o asemenea ipoteză", a declarat Giorgio Napolitano, relatează pagina online a APcom. Preşedintele Italiei a acordat acest interviu înaintea vizitei pe care o va efectua în Germania în intervalul 26 - 27 noiembrie.

Referindu-se la cazul italiencei Giovanna Reggiani, moartă după ce a fost agresată de un rom pe o stradă din Roma, Napolitano a remarcat că în Italia "s-au înregistrat de curând episoade de violenţă, pe de o parte infracţiuni, pe de alta reacţii oarbe şi inadmisibile împotriva unor membri ai comunităţilor de romi sau de români".

"Trebuie să menţinem o politică a imigraţiei care să fie deschisă intrării legale a muncitorilor de care ţara noastră are nevoie şi care să fie integraţi deplin, dar, în acelaşi timp, să combatem decisiv imigraţia clandestină şi traficul de fiinţe umane", afirmă şeful statului italian.

"Orice opoziţie faţă de creşterea populaţiei străine din Italia va fi combătută. Avem ca exemplu mulţi imigranţi români care s-au integrat foarte bine şi lucrează foarte bine în diverse domenii. Contează şi faptele, nu doar vorbele. Spre exemplu, în unele regiuni din nord-est asistăm la un paradox. Acolo sunt mulţi imigranţi absolut necesari economiei, există şi prejudecăţi ideologice referitoare la imigraţie, însă este cert că imigranţii s-au integrat bine, mult mai bine decât în alte regiuni", explică Napolitano.

Sursa: Mediafax.

Nessun commento:

Posta un commento