La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

sabato 3 novembre 2007

Declaraţiile primului-ministru Tariceanu privind situaţia românilor din Italia



Tema: Declaraţiile primului-ministru privind situaţia românilor din Italia
Primul-ministru le-a cerut ministrului de Interne, ministrului Muncii şi ministrului Justiţiei să prezinte luni un set de măsuri pentru a contracara situaţia şi percepţia care se manifestă în acest moment, în Italia, faţă de români.

„Vrem ca această iniţiativă să se axeze pe câteva elemente prin care să arătăm care sunt şi cum sunt românii cu adevărat, care sunt valorile intelectuale ale României, valorile artistice, sportive, ceea ce am făcut, ceea ce am reuşit prin oamenii care s-au distins, inclusiv în Italia” a arătat premierul Tăriceanu. Premierul şi-a exprimat îngrijorarea că infracţiunile comise de o persoană ajung să compromită nu numai imaginea României, dar şi existenţa românilor care lucrează cinstit şi corect în Italia.
Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu s-a arătat şocat de agresiunile întreprinse împotriva românilor care trăiesc în Italia şi a declarat că va cere autorităţilor italiene să ia măsurile necesare pentru ca românii care trăiesc în Italia să se simtă în siguranţă. Şeful Guvernului a arătat că este nevoie de măsuri care se prevină repetarea unor astfel de acte. „Vreau ca Italia, care este o ţară prietenă şi care împărtăşeşte foarte multe valori şi istorie comună cu România, să nu îşi schimbe comportamentul şi să înţeleagă că acei oameni care, din păcate, au comis aceste fărădelegi în Italia nu sunt adevăraţii reprezentanţi ai României” a afirmat premierul Tăriceanu.
Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a arătat că românii au dovedit că se pot integra perfect în orice societate în care trăiesc şi a dat asigurări că autorităţile române îi vor sprijini şi vor coopera cu autorităţile italiene pentru a stopa fenomenul infracţional.
Guvernul Romaniei - Biroul de presa - 03.11.2007

Nessun commento:

Posta un commento