La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

mercoledì 21 novembre 2007

O româncă menajeră, cu acte în regulă, învineţită de poliţia italiană


Plângere Târâtă la secţie cu brutalitate
O româncă menajeră, cu acte în regulă, învineţită de poliţia italiană
de Dragoş BOŢA
21 NOIEMBRIE 2007

O româncă a plecat de la secţie cu braţele învineţite de loviturile poliţiştilor italieni. „Curvă româncă, îmi spuneau poliţiştii în timp ce mă trăgeau pe scări. O să-ţi facem documente pe decret şi o să te expulzăm imediat din Italia.
Aşa o să păţiţi toţi românii. M-au prins de mâini şi mă dădeau de toţi pereţii când urcam treptele. Au tras de mine, aşa, două etaje. Mă împingeau să merg după ei. Mă strângeau de braţe cu mâinile de parcă aveau menghini. Eu strigam la colegii lor de pe margine să mă scape, dar ei se uitau şi râdeau. Plângeam şi ţipam să mă lase, dar degeaba“.

Când am ajuns sus, la ei în birou, nu-mi mai puteam mişca braţele. Le-am cerut un pahar de apă pentru că mi s-a făcut rău, dar nu mi-au dat un ceai decât după ce a venit unul dintre şefii lor. Am vomitat imediat”, şi-a amintit, cu lacrimi în ochi, ieri, la Consulatul românesc din Torino, Nina P., de 35 de ani, din Bacău. Aceasta a reclamat tratamentul de care a avut parte din partea unor poliţişti italieni din Torino, în secţia din Miriafori Sud. Spusele româncei, care lucrează de trei ani de zile în „Cizmă”, au fost întărite de vânătăile imense pe care femeia le are în continuare pe braţe, la zece zile de la producerea incidentului. Femeia este angajată legal ca îngrijitoare, iar în Italia stă împreună cu soţul.
Totul a pornit de la o plângere pe care au depus-o împotriva ei, în luna martie, fii bătrânului pe care Nina-l îngrijeşte de trei ani. „Omul are 83 de ani şi a descoperit că unul dintre băieţi îi ia din bani. S-a dus la bancă şi i-a blocat contul. Băieţii lui m-au acuzat pe mine că vreau să-mi lase mie averea lor şi au depus plângere că-l infuenţez pe tatăl lor să-mi dea mie averea lor. O prostie, pentru că cei 500 şi ceva de euro salariu pe lună îi plăteşte din contul lui în contul meu. Sâmbătă dimineaţa, la 8,30, au venit trei poliţişti şi au spus că trebuie să facă o percheziţie, pentru a vedea dacă am documente bancare sau alte lucruri de genul ăsta. Într-una îmi spuneau că noi, româncele, suntem toate nişte curve şi nişte infractoare.
Când am ajuns la secţie, s-au apucat să scrie procesul verbal de percheziţie. I-am întrebat de ce nu au verificat şi cantina de sub apartamentul meu, pentru că după aia vor spune băieţii bătrânului că acolo aveam cine ştie ce. Am refuzat să semnez documentele, pentru că nu erau adevărate”, a povestit femeia. Extrem de nervoşi că trebuia să lucreze mai mult sâmbăta, poliţiştii italieni s-au dezlănţuit împotriva femeii: „au început să urle la mine că trebuia să tac dracului din gură. N-am mai ajuns la apartament, că şoferul s-a întors la secţie.
Când am coborât din maşină, unul dintre ei a început să mă împingă”. La scurt timp după ce au agresat-o, poliţiştii italieni au lăsat-o să plece acasă, refuzând să-i înregistreze plângerea pe care a vrut să o depună pe loc împotriva agresorilor şi asigurând-o că nimeni nu-i va da dreptate. „Am fost şocată. Două zile nu am putut să-mi mişsc braţele. Lucrez cinstit şi legal în Italia. Nu văd de ce trebuie să se comporte aşa cu mine. Sunt trei ani de când nu mi-am văzut copilul. M-am sacrificat pentru el aici. Cum să mă duc acasă, aşa, cu braţele învineţite?”, s-a întrebat românca.
Un certificat medico-legal a constatat existenţa rănilor de pe braţele româncei, în aceiaşi zi în care a fost dusă la secţie. Nina P. vrea să i se facă dreptate. Şi-a angajat avocat şi a depus o plângere la consulat. „Nu ştiu dacă acuzaţiile împotriva cetăţeanului român se confirmă sau nu. Acest lucru trebuie stabilit de justiţie. Ca reprezentanţi ai statului români nu suntem puşi să dăm verdicte asupra acţiunilor autorităţilor italiene, ci să ne asigurăm că oricărui cetăţean al statului nostru îi sunt respectate drepturile”, a declarat , pentru Gândul, consulul Alexandru Dumitrescu.
Sursa: Gandul.info.

Nessun commento:

Posta un commento