La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

venerdì 16 novembre 2007

Roma, scoasă de pe harta turiştilor români


Roma, scoasă de pe harta turiştilor români
de Adrian NICULAE
16 NOIEMBRIE 2007

Roma, scoasă de pe harta turiştilor români
Roma, una din destinaţiile de Revelion destul de populare pe piaţa românească în anii trecuţi, a fost scoasă de pe harta turismului românesc de recentele evenimente din Peninsula Ita­lică. Câţiva tour-operatori au declarat, imediat după ce crima comisă de Romulus Mailat a provocat reacţia violentă a autorităţilor şi opiniei publice italiene, că mai toţi clienţii şi-au anulat rezervările, de frica unor noi ieşiri antiromâneşti, şi că nimeni nu mai întreabă măcar de revelioane la Roma.
Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) ne-a declarat că la nivelul organizaţiei nu există date centralizate referitoare la retrageri sau la scaderea cererii pe această destinaţie, dar că din punct de vedere turistic, lucrurile sunt clare: “oricum va fi o scădere, oamenii ştiu că poate nu le dă nimeni în cap, dar riscă să fie trataţi urât”. Oficialul ANAT a declarat că “de acum înainte e posibil să apară renunţări” dar că, oricum Roma fusese de­vansată clar anul acesta, şi până la declanşarea crizei, de destinaţii precum Londra, Parisul sau Barcelona.

Chiar şi în aceste condiţii, preţurile n-aveau cum să scadă, cererea venită din partea nem­ţilor sau englezilor acope­rind fără probleme dispariţia turiş­tilor români. În continuare, în vitrinele agenţiilor de la noi stau afişe frumos colorate cu “499 de euro Revelion la Roma”, dar tour-operatorii nu le-au scos doar ca să nu adâncească impresia de “zonă calamitată pentru români” pe care o lasă Italia în aceste zile. Impresie valabilă doar pentru zonele din jumătatea de jos a peninsulei italice, pentru că pe la Veneţia românii sunt în continuare bine primiţi. Cel puţin deocamdată.
Gandul.info

Nessun commento:

Posta un commento