La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

mercoledì 28 novembre 2007

Românii din străinătate vor trimite acasă un miliard de euro


Decembrie
Românii din străinătate vor trimite acasă un miliard de euro
de Lucian HAINĂROŞIE 28 NOIEMBRIE 2007

Banca Naţională se aşteaptă ca la sfârşitul acestui an să intre în ţară aproximativ un milliard de euro de la românii care lucrează în străinătate. Potrivit lui Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Centrale, cantităţile mai mari de valută de pe piaţă ar putea fi de bun augur pentru cursul de schimb, dar trebuie avut în vedere şi faptul că cererea de monedă europeană este în creştere. „Cred că banii proveniţi de la românii din străinătate se vor înmulţi şi acum, în perioada sărbătorilor de iarnă. Dacă va intra un miliard de euro, va fi bine. Dacă oferta de valută va fi mai mare şi va fi înmulţită de banii din afară, va fi bine şi pentru cursul de schimb. Pe de altă parte, şi cererea de valută este în creştere şi trebuie să vedem cum se vor echilibra”, a precizat Vasilescu, citat de Mediafax.
Consilierul lui Mugur Isărescu a confirmat estimările potrivit cărora sumele totale trimise în ţară de românii care lucrează peste hotare se apropie de 5 miliarde de euro, ceea ce va contribui pozitiv la contul current. Totodată, Adrian Vasilescu a vorbit şi despre pericolele sesizate de Comisia Europeană cu privire la sumele mari de bani pe care populaţia şi companiile româneşti le împrumută din bănci. Oficialul BNR susţine că la originea avertismentelor periodice pe care instituţia europeană le trimite României se află criza creditelor izbucnită vara aceasta în Statele Unite.
Sursa: Gandul.

Nessun commento:

Posta un commento