La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

sabato 24 novembre 2007

Ce trebuie sa stiti daca mergeti la vot

Sambata, 24.11.2007 12:00
Informatii utile:

INTERVALUL ORAR. Sectiile de votare se vor deschide la ora 7.00 si se vor inchide la ora 21.00. Pentru cele din strainatate va fi luata in calcul ora locala a fiecarei tari.

SIGLA „RVU” PENTRU REFERENDUM. Sectiile pentru europarlamentare si cele pentru referendum sunt organizate in aceleasi locuri. Pentru a le putea distinge usor, cele pentru referendum vor purta inscriptia „RVU” (referendum vot uninominal).

SECTII IN STRAINATATE. Pentru romanii din afara granitelor au fost organizate 190 de sectii.

FARA URNE IN GARI. Duminica nu se va vota in gari si aerogari.

ACTE. Romanii isi vor putea exprima optiunea pe baza cartii de identitate, a cartii de identitate provizorii, a buletinului, a pasaportului diplomatic, pasaportului de serviciu sau a pasaportului turistic (daca se afla in strainatate).

SANCTIUNI. Votul multiplu se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.

SE FAC CARTI DE IDENTITATE SI DUMINICA. Romanii cu drept de vot care nu au acte de identitate si le mai pot obtine astazi (intre orele 8.00 si 20.00) si maine (intre orele 7.00 si 21.00) de la birourile de Evidenta Persoanelor pe raza carora locuiesc.

LISTE SPECIALE PENTRU STRAINI. Cetatenii straini, din state membre ale UE, cu resedinta sau domiciliul in Romania, pot vota la europarlamentare pe liste speciale, intocmite la primarii.

URNE MOBILE. Persoanele imobilizate la pat sau familiile acestora pot cere urne mobile presedintilor sectiilor de votare pe raza carora locuiesc (ori presedintilor sectiilor de votare pe raza carora se afla unitatea medicala in care sunt internati).




Sursa:evz.ro

Nessun commento:

Posta un commento