La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

lunedì 26 novembre 2007

O femeie din trei - victima violenţei partenerului de viaţă

ONU Combaterea violenţei împotriva femeilor

O femeie din trei - victima violenţei partenerului de viaţă
de Dorina Enciu 26 NOIEMBRIE 2007

La nivel mondial, o femeie din trei este victima violenţei care îmbracă forme diferite, de la hărţuire sexuală la violuri, de la avortarea fetuşilor feminini, la mutilarea genitală, se arată pe site-ul Fondului ONU pentru Populaţie (UNFPA), cu ocazia Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, sărbătorită pe 25 noiembrie. „Recunoaştem meritul guvernelor şi parlamentelor care au legiferat acest domeniu.

În prezent există 89 de state care au o formă de prevedere legală privind în special violenţa în familie, iar violul marital poate fi pedepsit în 104 state; 90 de ţări au o formă de prevedere legislativă împotriva hărţuirii sexuale iar 93 au legi împotriva traficului de fiinţe umane”, a declarat Thoraya Ahmed Obaid, director executiv al UNFPA. România se află printre statele care condamnă toate aceste abuzuri dar violenţa în familie rămâne o problemă de amploare naţională.

Conform studiului Sănătatea Reproducerii, o femeie din trei a fost victima violenţei verbale sau fizice a partenerului de viaţă iar anul trecut 151 de persoane şi-au pierdut viaţa ca urmare a actelor de violenţă în familie.

Sursa: Gandul.

Nessun commento:

Posta un commento