La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

martedì 13 novembre 2007

Infirmierele românce ameninţă că vor pleca din Italia

Tensiune după ce încă un conaţional a fost înjunghiat
Infirmierele românce ameninţă că vor pleca din Italia
de Dragoş BOŢA 13 NOIEMBRIE 2007

Seri neagră a atacurilor împotriva românilor din Italia a continuat, duminică spre luni, când romul Aurel Feraru a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost înjughiat de mai multe ori. Atacul s-a produs, conform unor surse oficiale, pe strada Monte delle Capre din Roma, victima fiind atacată de un grup de persoane a căror identitate nu a fost până acum stabilită. Românul atacat duminică noaptea a fost internat în stare de inconştienţă la spitalul San Camillo, la secţia de reanimare.

Eugen Tertelec, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia, a declarat că „această învinovăţire în masă nu poate să aibă efecte pozitive. Cred că, dacă nu se vor linişti lucrurile, vom avea mulţi români care se vor întoarce în România. Se va ajunge la situaţii în care, de exemplu, bătrânii italieni vor fi abandonaţi de infirmierele românce care vor prefera să plece peste noapte din cauza tensiunilor. Avem semnale în acest sens”.
Sursa: Gandul.

Nessun commento:

Posta un commento