La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

venerdì 2 novembre 2007

Primul Ministru Tariceanu vs Primarul Romei Veltroni


Campanie Premierul Tăriceanu acuză:
Crima românului din Italia aduce capital de imagine primarului Romei
de Paul Barbu 02 NOIEMBRIE 2007
Dacă vor să scadă rata criminalităţii, autorităţile italiene ar face bine să le găsească românilor de muncă

Crima românului din Italia aduce capital de imagine primarului Romei
Premierul Călin Popescu Tăriceanu l-a acuzat, ieri, pe primarul Romei că a tratat cazul criminalului român ca pe o problemă politică şi propagandistică, Walter Veltroni văzând aici o „carte care trebuia jucată”. Primul ministru s-a arătat nemulţumit şi de autorităţile italiene, pentru faptul că acestea tolerează românii care trăiesc în barăci, corturi şi alte improvizaţii de acest gen.
În opinia primului ministru, singura soluţie pentru a reduce infracţionalitatea românească din Peninsulă ar fi ca autorităţile italiene să le găsească emigranţilor români locuri de muncă. „Cred că măsura cea mai sigură, ţinând cont de libertatea de deplasare, care este un atribut al cetăţenilor Europei, nu putem împiedica deplasarea cetăţenilor în alte ţări, cred că măsura cea mai eficientă, care va duce la scăderea drastică a criminalităţii printre imigranţii de acolo ar fi asigurarea unui loc de muncă”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit acestuia, nu există o decizie a guvernului italian privind expulzarea cetăţenilor români din Italia, iar autorităţile româneşti nu pot interveni pe teritoriul Italiei în ceea ce priveşte problema cetăţenilor români care comit infracţiuni. „Există grupuri mici de români care se ocupă cu cerşit, furat şi alte fapte care aruncă o lumină devastatoare asupra imaginii României. Chiar dacă 99% din românii din Italia muncesc şi-şi văd de treabă, sunt harnici, sunt apreciaţi, există restul care ne fac să arătăm urât. Datorită acestei crime, toată presa din Italia este inflamată, infracţiunea ţinând prima pagină în fiecare ziar”, a spus premierul.
„Nu putem să-i aducem pe români acasă cu forţa“
Conform legislaţiei, autorităţile române nu au nici o putere decizională într-o altă ţară, dar România a trimis de ieri, în Italia, o echipă pentru a ajuta şi susţine autorităţile din Peninsulă. „Noi, ce putem, facem, dar problema nu este de resortul nostru, nu putem să îi aducem pe români acasă cu forţa. Cei care sunt condamnaţi ca urmare a unor infracţiuni vor fi trimişi acasă pentru a-şi ispăşi pedeapsa, dar problema o reprezintă cei care sunt in libertate”, a spus Tăriceanu.
Sursa: Gandul.info

Nessun commento:

Posta un commento