La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

lunedì 8 ottobre 2007

Romanii din Italia amenintati cu moartea

Romanii din Italia, amenintati cu atacuri si bombe
7 Octombrie 2007
Livia Cimpoeru
Asociatia Romanilor din Italia (ARI), ambasada Romaniei la Roma si alte organizatii romanesti au primit mesaje anonime de amenintare cu atacuri si bombe.

Mesajul a fost trimis catre ARI prin posta electronica, la scurt timp dupa protestul organizat de romani la Roma impotriva crucificarii mediatice a comunitatii romanesti din Peninsula. Mesajul are accente naziste, fiind plin de injurii si amenintari grave. Redam mai jos textul integral al mesajului: "Ajunge. Daca voi credeti ca institiile noastre vor continua sa va protejeze, asta nu va va fi de-ajuns.Paziti-va spatele, pentru ca gloante si bombe avem destule pentru voi. Atentie si voi, cei din ambasada.
Cand patrulele se vor indeparta pentru o clipa, va vom arunca in aer, rahatilor.
Conationalii vostri cred ca pot face mizeriile lor pe pamantul nostru precum chinezii?
O sa vedeti cati morti vor fi.
Cum va aparea vreunul care care va striga la televizor ca e rasism, veti fi primii loviti.
A fost bine sa va instalati proprii porci aici, nu?
Nici macar conationaliii vostri de la inchisoare nu vor fi in siguranta; explicati-le cum se duce vorba printre parnaiasi".
Potrivit membrilor ARI, acesta e cel mai violent mesaj de amenintare primit pana acum. Asociatia a depus o plangere la politie. Numeroasele infractiuni si incidente soldate cu morti comise in ultima vreme de imigrantii romani in Italia au creat un curent negativ puternic impotriva comunitatii romane. Primarul Romei i-a invitat pe locuitorii Romei sa participe, pe 13 octombrie, la un protest impotriva infractiunilor comise de romani.
Evenimentul Zilei Nr. 4955



E-mail „Avem destule gloanţe şi bombe pentru voi”
Românii din Italia, ameninţaţi cu moartea
de Ana ILIE 08 OCTOMBRIE 2007
Deocamdată nu se ştie cine a trimis mesajul ameninţător

„Atenţie la spate, pentru că avem destule gloanţe şi bombe pentru voi (...) Atenţie vouă, cei de la Ambasadă, atunci când se vor îndepărta patrulele chiar şi pentru un minut vă vom arunca în aer, nemernicilor! (...) O să vedeţi cu câţi morţi o să se lase”.
Acestea sunt doar câteva dintre ameninţările proferate de necunoscuţi la adresa românilor din Italia şi a reprezentanţei diplomatice a României de acolo. Este un avertisment dur la adresa românilor care trăiesc în această ţară, venit pe fondul intensificării unei campanii de presă extrem de agresive la adresa conaţionalilor noştri.
E drept, aceştia au ţinut, în ultima vreme, capul de afiş al ziarelor, care au înregistrat cu minuţiozitate orice furt, viol, încăierare, jaf şi omor comis de cetăţenii români în Italia. Mesajul de ameninţare a fost trimis prin Internet, de la adresa „a.palossi@email.it”, către Consulatul României la Milano, Asociaţia Românilor din Italia şi Liga Românilor din Italia. Existenţa acestui mesaj a fost confirmată şi de reprezentanţii Ambasadei României la Roma.
„V-a plăcut să faceţi tot ce aţi vrut? Nici măcar conaţionalii voştri din penitenciare nu sunt la adăpost. Puneţi-i să vă spună ce se vorbeşte printre deţinuţi” continuă textul. Într-o evoluţie paralelă, primarul Romei le-a cerut locuitorilor capitalei italiene să participe pe 13 octombrie la un protest faţă de infracţiunile comise în special de români. În acelaşi timp, un senator italian a propus reintroducerea controalelor la frontiere, împo-
triva imigranţilor români. Membru al partidului naţionalist Liga Nordului, senatorul a declarat că măsura, impusă pe o perioadă limitată de timp, are ca scop doar stoparea afluxului de imigranţi dinspre România.
Gandul.info

1 commento:

  1. IMMIGRAZIONE: MINACCE AD ASSOCIAZIONE ROMENI D'ITALIA

    (ANSA) - ROMA, 8 OTT - Una mail con pesanti minacce è giunta oggi all'Associazione romeni d'Italia (Ari) e ad altre associazioni dello stesso Paese. Lo rende noto il Partito immigrati nuovi italiani. Nella mail vi sarebbero parole di avvertimento anche per l'ambasciata romena. "Il clima, sulla questione rom e romena, si sta surriscaldando - dichiara il vicepresidente del Partito immigrati Marco Angelelli - Questi sono i primi segnali di intolleranza che presto possono sfociare in atti di violenza. I politici devono dare risposte concrete e non trovare palliativi infruttuosi. Il partito immigrati è pronto a fare la sua parte, aspettiamo un segnale alle istituzioni". (ANSA).

    RispondiElimina