La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

lunedì 29 ottobre 2007

Dialogul între PIR şi administratia Romei continuă‏


ROMA, 28 octombrie 2007
COMUNICAT DE PRESĂ

Luni 29 octombrie, o delegaţie comună a Partidului Identitatea Româneasca şi a formaţiunii "Insieme per l'Italia" va fi primită de consilierul comunal pentru siguranţă a primăriei Romei, pentru a continua dialogul şi propunerile făcute de reprezentanţii celor doua partide cu ocazia întâlniri care a avut loc pe 11 septembrie în cadrul primăriei capitoline.
Din partea Partidului Identitatea Româneasca vor fi prezenţi Secretarul Naţional, av. Geta Lupu, Preşedintele PIR, av. Giancarlo Germani şi Vicepreşedintele Vicenţiu Acostandei. Partidul "Insieme per l'Italia" va fi reprezentat de Preşedintele Maurizio Saudelli, Secretarul Naţional Riccardo Quacquarelli şi de doamna Anca Ionescu, responsabil al departamentului pentru români al formati unii IPI.
Reamintim că la precedenta întrevedere din 11 octombrie, cele doua partide au facut o serie de propuneri autorităţilor locale, menite să îmbunătăţească procesul de integrare a românilor din Roma şi să crescă nivelul de siguranţă pentru toţi rezidenţii capitalei, indiferent de naţionalitatea acestora.
Partidul Identitatea Româneasca, împreună cu Insieme per l'Italia, va insista în a cere primarului Romei, instituirea unui Birou pentru raporturile cu comunitatea românescă, care va permite instaurarea unui raport direct şi fără filtre între comunitatea noastră şi primărie, în aşa fel încât se va putea avea un dialog direct şi un raport de cooperare între componentele comunităţii româneşti şi autorităţile comunale.
Propunem ca în componenţa acestui birou să existe un delegat pentru comunitate, un vicedelegat şi un număr de 8 - 10 membri operativi care să menţină raportul cu repreyentanţii municipali, acolo unde comunitatea românescă are o prezenţăa semnificativă.
Biroul delegatului va trebui să realizeze recesământul cetăţenilor români rezidenţi regulari pe teritoriul Romei a celor în curs de regularizare, stabilirea unui dialog cu acele componente ale comunităţi românesti care nu au un domiciliu stabil, cu scopul de a găsi soluţii concrete la statul precar în care aceştia se găsesc.
PIR va insista în a cere crearea unui număr verde în limba româna, activ 24/24 ore, pentru a denunţa situaţii antisociale sau infracţionale de care au cunoştinţă si să poată solicita informaţii de natură administrativă. Se va discuta şi pe marginea propunerii PIR de a cere guvernului român detaşarea la Roma a unor funcţionari ai Serviciului de Protecţie a Minorului din România, cu scop de repatriere a acestor minori şi integrare a lor în programe de protecţie din ţara de origine.
Nu în ultimul rând, se va cere stabilirea unui dialog periodic între autorităţile administrative şi reprezentanţi ai comunităţii româneşti în scopul colaborării, individuării şi rezolvării problemelor legate de integrarea românilor şi siguranţa oraşelor respective.

Partidul Românilor din Italia- Identitatea Românească
Sediul legal: ROMA- Via Appio Claudio 289 Tel/ Fax: (+39) 06 71546412
Sediul operativ: ROMA- Via delle Rupicole 103 Tel/ Fax: (+39) 06 2328 8342
http://www.identitatearomaneasca.it/ http://www.italiapir.blogspot.com/

Nessun commento:

Posta un commento