La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

lunedì 22 ottobre 2007

Romania primeste sume importante de bani de la emigranti


ROMÂNIA - ÎN TOPUL ŢĂRILOR CARE PRIMESC SUME IMPORTANTE DE BANI DE LA EMIGRANŢI
România ocupă locul al treilea, printre statele europene, în privinţa sumelor trimise de cetăţenii aflaţi la muncă în străinătate. Aceşti bani reprezintă aproximativ patru procente din Produsul Intern Brut. Potrivit unui studiu, mai mult de jumătate din bani merg către zonele rurale. Pe primele două locuri în acest clasament se situează Rusia şi Ucraina. În Republica Moldova, banii care ajung în ţară depăşesc 30 la sută din Produsul Intern Brut. Ca şi în cazul României, mai mult de jumătate au ca destinaţie zonele rurale. În fiecare an, emigranţii din Europa trimit în ţările de origine mai mult de 50 de miliarde de dolari.Motiv pentru care piaţa transferurilor de bani în ţările cu mulţi emigranţi s-a dezvoltat într-un ritm accelerat. În aceste condiţii, în majoritatea statelor occidentale competiţia între operatorii de pe piaţa transferurilor bancare este deosebit de strânsă. Potrivit statisticilor, în Europa există 25 de milioane de emigranţi ce provin din ţările în curs de dezvoltare din centrul şi estul continentului.Aceştia reprezintă aproximativ 10 procente din populaţia ţărilor de origine. Destinaţiile preferate sunt Italia şi Marea Britanie, urmate de Spania şi ţările nordice. Un caz aparte îl reprezintă Rusia, care este punct de plecare pentru aproximativ jumătate din emigranţii europeni şi, în acelaşi timp, destinaţie principală a emigranţilor din comunitatea statelor independente.

Antena 3

Adăugat: 19 octombrie 2007

Nessun commento:

Posta un commento