La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

martedì 2 ottobre 2007

UE: Romania este codasa la sanatate


ROMÂNIA ESTE CODAŞĂ LA SĂNĂTATE ÎN UE
Ţara noastră se află pe locul 25 din 29 în topul sistemelor de sănătate, conform Indexului Consumatorului de sănătate european. În clasamentul consumatorului european de sănătate, realizat de Euro Health Consumer Index, pe primul loc se situează Austria, cu 806 puncte din 1.000 posibile urmată de Olanda şi Franţa. România, cu 508 puncte, ocupă locul 25 din cele 29 posibile şi se află alături de Ungaria, Lituania, Bulgaria şi Letonia.Punctajul obţinut de ţara noastră în clasamentul indicatorilor de performanţă ai serviciilor medicale din Uniunea Europeană arată slăbiciunile sistemului de sănătate de la noi, văzute prin prisma pacienţilor. Unul dintre punctele negre este cel referitor la plăţile la negru. România este, în schimb, apreciată pentru realizarea un dicţionar de medicamente on-line pentru nespecialişti. Indexul consumatorului de sănătate este un clasament anual care ia în calcul cinci subdomenii care vizează drepturile şi informarea pacienţilor, timpul de aşteptare pentru tratamente obişnuite, rezultatele sistemului de sănătate, generozitatea acestuia şi accesul la medicamente.

Antena 3

Adăugat: 02 octombrie 2007

Nessun commento:

Posta un commento