La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

venerdì 5 ottobre 2007

Prodi ia apararea imigrantilor romani

ITALIA. PRODI IA APĂRAREA IMIGRANŢILOR ROMÂNI

Prezenţa masivă a imigranţilor români în Italia a provocat dispute între guvernul de centru-stânga şi opoziţia de dreapta. Chiar miercuri, când zeci de români din Italia au protestat faţă de discriminarea la care sunt supuşi, premierul Romano Prodi a pus gaz pe foc, provocând reacţia dură a opoziţiei. Prodi a dat asigurări că Italia îşi va menţine şi pe viitor politica uşilor deschise.Premierul italian a asigurat presa că fluxul de imigranţi din România şi Bulgaria va avea o tendinţă descrescătoare foarte rapidă, în următoarea perioadă, pentru că nivelul de trai în cele două state nou intrate în UE este în continuă creştere. Opoziţia nu a împărtăşit însă optimismul premierului. Un senator din Alianţa Naţională, formaţiune de dreapta, a apreciat că premierul a fost imprudent. Potrivit senatorului, cuvintele lui Prodi echivalează cu lansarea unei invitaţii, prin intermediul televiziunilor din Egipt sau Maroc, pentru stabilirea în Italia.În prezent, numărul imigranţilor legali din Italia reprezintă 5% din totalul populaţiei, adică trei milioane. Dintre aceştia, peste 340.000 sunt cetăţeni români. În realitate, numărul românilor aflaţi în Italia depăşeşte un milion. Mulţi dintre ei sunt ”campioni la infracţiuni”, potrivit unei serii de rapoarte alarmante ale autorităţilor italiene, făcute publice joi chiar de către Ministerul român de Externe.
Antena 3
Adăugat: 04 octombrie 2007

Nessun commento:

Posta un commento