La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

sabato 20 ottobre 2007

Tocană de cartofi pentru Guiness Book


Record La Târgul Naţional al Cartofului de la Braşov,
Tocană de cartofi pentru Guiness Book

de Adrian POPESCU 20 OCTOMBRIE 2007
„Delicatesa” de 1630 de kilograme a fost preparată de patru bucătari, care au muncit cu schimbul timp de 36 de ore.

Tocană de cartofi pentru Guiness Book
Nu mai puţin de 1400 kilograme de cartofi, 182 kg de afumături - slănină, costiţă şi cârnaţi – 65 kg de piclis (un amestec de plante aromate şi condimente „specific româneşti, dar secrete”, după spusa bucătarilor), 26 kg de ceapă, 26 kg de bulion, 26 litri de ulei, 13 kg de usturoi, 6 kg de frunze de pătrunjel verde, 2,1 kg de mirodenii şi 1115 litri de apă – aceasta este compoziţia „celei mai mari tocane de cartofi din lume”, cu care organizatorii Târgului Naţional al Cartofului, desfăşurat joi şi vineri la Braşov, speră să intre în Cartea Recordurilor.
În greutate de 1630 de kilograme la final, „delicatesa” a fost preparată – într-un cazan de 3000 de litri special confecţionat în acest scop - de patru bucătari, care au muncit cu schimbul timp de 36 de ore, de miercuri dimineaţă până joi seară. Ideea i-a aparţinut preşedintelui Fundaţiei „Dacia”, Liviu Pandele, care a „dedicat” tocana-gigant mai-marilor touroperatorilor germani TUI şi NECKERMAN, „care au scos România de pe lista destinaţiilor lor turistice pe motiv că noi nu am mai avea bucătărie tradiţională, lucru complet fals”.

Săptămâna viitoare, dosarul privind prepararea tocanei „cu specific românesc sută la sută” va fi trimis oficialilor de la Guiness Book, pentru omologarea ei ca record mondial, a mai anunţat Pandele. După ce, joi seară, cei peste 300 de invitaţi la „Balul Cartofarilor” au savurat-o cât i-au ţinut puterile – reuşind să îngurgiteze însă doar vreo 70 de kilograme - tocana a fost dăruită Cantinei de Ajutor Social a primăriei, care asigură zilnic masa pentru câteva sute de nevoiaşi de sub Tâmpa.
Sursa: Gandul.info

Nessun commento:

Posta un commento