La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

mercoledì 24 ottobre 2007

Italia, gata să înceapă expulzarea romilor

Confirmare
Italia, gata să înceapă expulzarea romilor
de Bogdan MUNTEANU 24 OCTOMBRIE 2007
300 de români de etnie romă din Genova, între primii vizaţi

Italia este pregătită să înceapă expluzările masive de cetăţeni UE indezirabili, în virtutea unei directive comunitare care permite acest lucru în cazul persoanelor care creează probleme de ordine publică şi au dificultăţi de integrare. Confirmarea acestei intenţii a fost dată, ieri la Bucureşti, de secretarul de stat în MAE italian, Famiano Crucianelli, care a avut o serie de întrevederi cu repsonsabili din MAE şi MIRA. „În această dimineaţă (ieri – n.r.) se discută în Consiliul de Miniştri (Guvernul Italiei – n.r.) un pachet de măsuri de siguranţă ce prevăd expluzarea de cetăţeni comunitari periculoşi pentru Italia.
Acest lucru nu îi priveşte doar pe români, ci pe toate comunităţile”, a declarat Crucianelli. Cum tot el precizase anterior că „românii sunt cea mai numeroasă comunitate străină din Italia”, devine limpede că ei sunt principalii vizaţi. De altfel, prefectul Genovei a semnat deja un ordin de expulzare pentru 20 de români, care vor ajunge în România. Alţi circa 300 de romi care ocupau mai multe tabere ilegale din cartierele Genovei, dintre care una a scăpat de două tentative de incendiere, în vară, vor fi evacuate, iar locatarii lor returnaţi în România.
Sursa: Gandul.info

Nessun commento:

Posta un commento