La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

venerdì 5 ottobre 2007

UE: Ofensiva europeana impotriva imigratiei


Protestatari in fata ministerului francez al imigratiei

5 Octombrie 2007


Franta ingreuneaza intregirea familiei imigrantilor, Elvetia adopta masuri dure pentru expulzarea strainilor.

Senatul francez a adoptat miercuri o versiune revizuita a controversatului amendament care autorizeaza recursul la testele ADN pentru imigrantii care depun cerere de reintregire a familiei. Amendamentul, parte a legii imigratiei, promovata inca din campania electorala de presedintele Nicolas Sarkozy, a provocat reactii de opozitie din partea reprezentantilor religiosi, a intelectualilor si politicienilor de stanga sau dreapta, inclusiv a fostului premier Dominique de Villepin. Circa 12 senatori din alte grupuri au votat impreuna cu stanga impotriva acestui articol, care a fost totusi adoptat, multumita majoritatii de care se bucura partidul presedintelui Sarkozy, cu 176 de voturi pentru si 138 impotriva. Pentru a atenua criticile, guvernul francez a cerut insa adoptarea unui amendament suplimentar, care precizeaza ca analizele genetice vor fi efectuate, la cererea candidatului la reintregirea familiei, „pe cheltuiala statului”. „Obiectiv absurd”Ieri, la criticile adresate guvernului, s-a raliat si o organizatie franceza pentru sustinerea drepturilor imigrantilor - Cimade -, care a condamnat „politica discriminatorie” practicata de autoritatile franceze pentru expulzarea cetatenilor romani si bulgari. Cimade a criticat si „logica inacceptabila si absurda din punct de vedere etic” a autoritatilor franceze, „cea privind stabilirea de cifre pentru arestari si expulzari doar pentru a satisface opinia publica”. Autoritatile franceze au anuntat recent ca au fixat obiectivul de 25.000 de expulzari in cursul acestui an.
METODE DURE
Elvetia asmute cainii
Imigratia a devenit o problema serioasa si in Elvetia, unde deputatii s-au pronuntat, miercuri, in favoarea utilizarii de catre politie a unor pistoale cu socuri electrice si a cainilor pentru a conduce la frontiera strainii expulzati, impotriva avizului guvernului si al Senatului. Votul a ignorat opiniile socialistilor si al ecologistilor, care au prezentat studii ale Amnesty International, care arata ca in perioada 2002-2006 utilizarea pistoalelor Tasser cu impulsuri electrice a provocat moartea a 150-200 de persoane in Statele Unite si Canada.
Evenimentul Zilei Nr. 4952

Nessun commento:

Posta un commento