La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

mercoledì 10 ottobre 2007

Germania: 21 muncitori romani neplatiti protesteaza

21 DE MUNCITORI ROMÂNI NEPLĂTIŢI PROTESTEAZĂ ÎN GERMANIA

Situaţie disperată pentru un grup de muncitori români din Germania. 21 de muncitori români protestează pe un şantier, pentru că nu au primit nici un ban pentru munca prestată. Ei au apelat la asistenţa sindicatului european al muncitorilor imigranţi pentru a-şi recupera salariile restante. Conducerea şantierului şi-a manifestat disponibilitatea de a analiza în detaliu contractele şi plăţile efectuate şi, în cazul în care cererile românilor sunt îndreptăţite, le va asigura muncitorilor accesul gratis la o cantină.Potrivit „Deutsche Welle”, muncitorii români nu au venit în Germania printr-un contract ci au aflat unul de la altul de oferta de muncă. Ajunşi în Germania, subcontractantul le-a cerut să semneze o serie de documente care nu erau traduse în limba română, şi astfel fiecare român şi-a deschis, fără să ştie, o firmă în Germania.
Antena 3
Adăugat: 09 octombrie 2007

Nessun commento:

Posta un commento