La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

giovedì 4 ottobre 2007

RO: unde vor sa plece romanii la munca?


Joi, 04 Octombrie 2007, 13:11

Daca Anglia va ridica restrictiile, romanii ar putea da autocarele de Italia pentru avioanele spre Regat

Tot mai multi romani vor sa munceasca in Anglia

4 Octombrie 2007


Dupa ce au luat cu asalt Italia, Spania si Germania, euronavetistii viseaza la un job bine platit in Marea Britanie.

Integrarea tarii noastre in Uniunea Europeana a dus la modificari in ceea ce priveste optiunile romanilor pentru statele europene in care isi doresc sa munceasca. Daca intr-un studiu din 2005, realizat de Asociatia Nationala a Birourilor de Consiliere pentru Cetateni (ANBCC), principalele tari in care voiau sa plece concetatenii nostri erau Spania, Italia si Germania, datele unui sondaj din aceasta primavara releva faptul ca numarul celor care aleg Spania si Italia a ramas constant, in timp ce pentru Marea Britanie se observa o crestere considerabila. In Italia, de exemplu, lucreaza peste un milion de romani, dintre care numai 400.000 cu forme legale, a precizat, ieri, Luigi Estero, consilier in cadrul Ambasadei Italiei la Bucuresti.Numarul mare de imigranti din tarile vest-europene a determinat, in ultimele luni, aprigi campanii de presa la adresa romanilor, atat in Marea Britanie, cat si in Italia. Luigi Estero a declarat ca trebuie identificate masuri la nivel european pentru preventia si integrarea imigrantilor. Unul dintre atuurile unei Europe unite, libera circulatie a oamenilor, a devenit o povara pentru statele care nu mai stiu cum sa actioneze in cazul imigrantilor care creeaza valuri de antipatie. Restrictiile pentru Regat, eliminate?Pe de alta parte, Keith Vaz, membru al parlamentului britanic, a declarat ieri la Bucuresti ca guvernul tarii sale ar trebui sa elimine restrictiile impuse romanilor, intrucat cei angajati in Marea Britanie au contribuit la economia tarii. „Dupa intalnirile mele cu oficialii romani, aceste restrictii ar trebui clar eliminate. Trebuie sa retineti insa ca eu nu sunt guvernul britanic”, a mai spus Vaz, sustinand ca va pregati un raport pe care il va trimite oficialitatilor britanice cu recomandari clare ca aceste restrictii sa fie eliminate. Conform studiului ANBCC, romanii din Muntenia pleaca in special in Spania, iar cei din Moldova, cu precadere in Italia. Cei care intentioneaza sa plece in strainatate sunt, in proportie de 18a, persoane tinere si, in proportie de 40%, necasatorite. Unde vor sa plece romanii la munca?
Evenimentul Zilei Nr. 4951

Nessun commento:

Posta un commento