La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

venerdì 5 ottobre 2007

RO: Pensii mai mari din noiembrie



5 Octombrie 2007


Pensionarii vor primi pensii mai mari cu 43% de luna viitoare, si nu de la inceputul lui 2008, asa cum anuntasera initial autoritatile.

Potrivit unei hotarari a executivului, termenul pentru majorarea pensiilor a fost devansat cu doua luni, chiar daca masura a fost calificata de presedintele Traian Basescu nesustenabila nici chiar in 2008. „Am analizat astazi impreuna cu Ministerul Muncii si cu Ministerul Finantelor care sunt posibilitatile de devansare a majorarii pensiilor in acest an si am ajuns la cea mai corecta concluzie posibila. Aceasta se bazeaza pe necesitatea de a ajuta aceasta categorie sociala, fara a afecta echilibrul macroeconomic si bugetul proiectat pe anul in curs”, a declarat premierul Calin Popescu-Tariceanu.In urma cu cateva luni, executivul a sustinut ca sursa cea mai importanta de finantare a majorarii pensiilor este cresterea economica de 6,3% in 2008 si cresterea numarului de salariati cu 2% in 2008. Sursa de finantare a acestei majorari va fi reprezentata de excedentul bugetar care se va colecta la bugetul de pensii pe lunile noiembrie si decembrie.
Evenimentul Zilei Nr. 4952

Nessun commento:

Posta un commento