La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

sabato 27 ottobre 2007

S-a stins din viata Nicolae Dobrin


Sambata, 27 Octombrie 2007

SOC Nicolae Dobrin a trecut ieri în nefiinta, la capatul unei suferinte grele.

Dobrin a pierdut lupta cu viata în dimineata zilei de ieri. I-a fost dat sa treaca în nefiinta dupa exact 60 de ani si 2 luni, la capatul unei suferinte care i-a devastat ultimele luni din viata.

Necazurile cu adevarat mari au început pentru "Gâscan" la începutul anului, când i s-a descoperit o tumora la plamâni. A fost operat la Bucuresti, dar sansele sale de însanatosire erau mici, în ciuda unui pronostic optimist dat de medici, mai mult pentru a-si încuraja pacientul. Lui Dobrin i s-a interzis cu desavârsire fumatul, obicei pe care îl avea de peste 40 de ani. A plecat acasa, la Pitesti, de unde venea periodic la control. Apoi a trecut pe citostatice, în speranta întârzierii tragicului destin. Adrian Mutu si nasul sau, Nicu Gheara, l-au dus la o clinica din Austria, încercând sa-i gaseasca un tratament pentru cancer care sa-l mentina cât mai mult în viata. Ar fi vrut sa-l transporte pâna în America, dar medicii nu au recomandat acest drum, deoarece exista pericolul ca Gicu sa nu-l suporte. De când s-a externat, în luna aprilie, Dobrin n-a mai iesit în public. Prefera sa stea aproape de familie, bucurându-se de ultimele clipe alaturi de aceasta. Apropiatii spun ca simtea ca se duce, dar încerca sa ramâna lucid si trata boala cu zâmbetul pe buze. I-a fost din ce în ce mai rau, slabise enorm si nu mai avea par pe cap aproape deloc.

Era aproape de nerecunoscut. Inceputul sfârsitului s-a declansat miercuri, când a fost internat de urgenta la sectia de terapie intensiva a Spitalului Judetean din Pitesti. Joi, familia i-a chemat un preot pentru ultima împartasanie. Seara, Dobrin s-a uitat la televizor, având-o alaturi pe sotia sa. Parea ca n-are somn. Si totusi a adormit, iar inima a încetat sa-i mai bata dimineata, la ora 7:20. Nicolae Dobrin a plecat în lumea celor drepti, lasând în urma o lume care nu-l va uita niciodata.
Dobrin a fost operat la Bucuresti de cancer pulmonar, iar la noi a venit cu metastaza generalizata. Dupa o scurta si grea suferinta, Nicolae Dobrin a murit vineri dimineata. Fusese adus la terapie intensiva pentru ca nu se mai alimenta. El a fost internat cu recidiva pulmonara dupa operatia suferita în urma cu 7 luni. S-au facut toate eforturile pentru a-l salva. Meciul cu moartea a fost singurul pe care care Dobrin l-a pierdut. S-a luptat pâna în ultima clipa, pentru ca îsi dorea sa traiasca...
Sursa: prosport.ro

2 commenti:

  1. Calcio: Romania, e' Morto Dobrin Stella Anni '60 e '70

    Bucarest, 26 ott. - (Adnkronos/Dpa) - Nicolae Dobrin, stella del calcio rumeno degi anni '60 e '70', e' morto dopo una lunga malattia. L'ex calciatore, da tempo affetto da cancro ai polmoni, si e' spento all'eta' di 60 anni. Dobrin aveva esordito in prima divisione all'eta' di 14 anni e 10 mesi. In 48 presenze con la Nazionale aveva realizzato 6 reti. Nel suo curriculum, la partecipazione ai Mondiali del 1970 e agli Europei del 1972. Tre volte calciatore rumeno dell'anno (1966, 1967 e 1971), avrebbe potuto trasferirsi al Real Madrid se non avesso incontrato il veto dell'allora dittatore Nicolae Ceausescu.
    Agenzia Adnkronos

    RispondiElimina
  2. If you could e-mail me with a few suggestions on just how you made your blog look this excellent, I would be grateful.

    RispondiElimina