La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

domenica 11 maggio 2008

Un afiş interzice intrarea „câinilor şi românilor” într-un magazin din Spania


Un panou inscripţionat cu un mesaj rasist la adresa românilor a fost postat în faţa unui magazin dintr-un oraş spaniol. Pe afişul expus de proprietarii magazinului din Alcudia, un municipiu din insula Mallorca din arhipelagul insulelor Baleare, stau scrise următoarele cuvinte: „Interzisă intrarea câinilor şi românilor. În caz contrar aceştia vor fi alungaţi”. Poliţia locală a ordonat deja retragerea anunţului din faţa magazinului. Pe lângă conţinutul extrem de jignitor la adresa românilor, mesajul este şi prezentat într-un mod ironic, având pe fond culorile steagului României.
Proprietarii magazinului au ajuns să facă acest gest după ce ar fi fost furaţi în repetate rânduri în ultima perioadă şi, cu toate că autorii nu au fost prinşi, proprietara magazinului a declarat presei că ştie că sunt români pentru că a recunoscut limba pe care o vorbeau presupuşii hoţi între ei. În urma avertismentelor poliţiei afişul a fost retras din vitrina magazinului, însă în interior a rămas un altul care conţine alte insulte la adresa românilor, consideraţi „o plagă în expansiune” şi cărora ar trebui „să li se taie mâinile”.
Românii din regiune sunt foarte indignaţi de această situaţie, iar preşedintele Asociaţiei Românilor din Mallorca, Sergiu Alexandru Radu, a spus că în general românii sunt recunoscuţi în insulă ca fiind nişte oameni muncitori şi cinstiţi, iar această situaţie este prima de acest gen. La rândul său, primarul localităţii a declarat că situaţia este un lucru izolat, iar mai mulţi locuitori au luat deja poziţie în faţa comercianţilor, comentând gestul, mai ales că magazinul se află în apropierea unei şcoli unde învaţă şi elevi români.În arhipelagul Baleare trăiesc aproximativ 13.000 de cetăţeni români care până acum nu s-au confruntat niciodată cu o astfel de situaţie.
Adăugat: 10 mai 2008
Antena 3

Nessun commento:

Posta un commento