La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

giovedì 29 maggio 2008

România renunţă la fumat sâmbătă


Persoanele care vor fi văzute că fumează sau că îşi cumpără ţigări vor fi "amendate" de tinerii din Asociaţia Studenţească AMICUS.

Organizaţia studenţilor va organiza un eveniment care face parte din campania naţională "Pe 31 mai România renunţă la fumat", desfăşurată împreună cu Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie în parteneriat cu Institutul de Sănătate Publică.

Potrivit unui comunicat emis de organizatori, ca "proces verbal de amendă" tinerii le vor oferi celor care îşi vor aprinde ţigări pe stradă câte un pliant prin care vor fi îndemnaţi să renunţe la fumat cel puţin pe data de 31 mai.

Până sâmbătă, voluntari ai campaniei vor distribui în licee, facultăţi, campusuri universitare, unităţi medicale şi locuri publice din toată ţara pliante conţinând îndemnul de a renunţa la fumat cel puţin pe data de 31 mai, iar ulterior, prin voluntarii Asociaţiei pentru Sănătate, Educaţie şi Familie, se vor distribui pliante de înscriere într-un Club de Renunţare la Fumat.

De asemenea, vor fi afişate 20.000 de postere pentru a marca acest eveniment, iar voluntarii vor fi îmbrăcaţi pe toată perioada campaniei în tricouri albe inscripţionate cu sloganul "Pe 31 mai România renunţă la fumat!".

Iniţiativa este urmarea campaniei "Pe 31 mai Braşovul renunţă la fumat", organizată anul trecut de către Asociaţia Studenţească AMiCUS, doar că în acest an ea are loc la nivel naţional, anunţă Rompres.

Citiţi şi "Românii fumează ca turcii"!
Fonte: Evz.ro

Nessun commento:

Posta un commento