La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

mercoledì 21 maggio 2008

Eliminarea lui Hagi din meciul cu Italia din 2000, printre cele mai urâte amintiri din istoria CE


Marti, 20 Mai 2008 20:07

Eliminarea lui Gheorghe Hagi din meciul cu Italia, din sferturile de finală al EURO 2000, pierdut de România, scor 0-2, este considerată una dintre cele mai urâte amintiri din istoria Campionatului European de fotbal, relatează AFP. Foto (1)
Vezi Galerie Articol
"Hagi a ieşit pe uşa din dos. La 24 iunie 2000, în sferturile de finală, Maradona din Carpaţi a adus un deserviciu echipei României (care a pierdut cu 0-2 meciul cu Italia), încasând cel de-al doilea cartonaş galben după un cumul de gesturi nesportive, având la bază proteste, simulari şi provocări. Hagi a reclamat atunci neacordarea unui penalty, acuzându-l pe Gianluca Zambrotta că l-a faultat în careu. Acesta a fost ultimul mare turneu al lui. Trebuie amintit că Hagi nu a lăsat în urma sa doar driblinguri de neuitat", notează AFP.

Vezi eliminarea lui Hagi şi rezumatul partidei Italia - România 2-0, de la EURO 2000



Celelalte gesturi urâte de la ediţiile trecute ale Campionatului European, evocate de agenţia franceză: disputa dintre Basile Boli şi Stuart Pearce, din meciul Franţa-Anglia de la EURO 1992, provocările rasiste ale lui Hristo Stoicikov la adresa lui Marcel Desailly, în jocul Bulgaria-Franţa, de la EURO 1996, bătaia dintre jucătorii germani şi croaţi din sferturile de finală ale EURO 1996, eliminarea lui Mateja Kezman după numai 44 de secunde de la intrarea pe teren în meciul Iugoslavia-Norvegia, din 2000, sau gestul italianului Francesco Totti, care l-a scuipat pe danezul Christian Poulsen, în 2004.
Sursa: NewsIn

Nessun commento:

Posta un commento