La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

mercoledì 21 maggio 2008

29 de cetăţeni români de etnie romă au dat în judecată autorităţile din Milano

Marti, 20 Mai 2008

29 de cetăţeni români de etnie romă au dat în judecată autorităţile din Milano, cărora le cer daune, după ce în septembrie mai multe tabere de nomazi din oraş au fost evacuate.

Potrivit cotidianului Il Messagero, romii susţin că demolarea taberelor a fost echivalentă cu ''o mică deportare''. Avocaţii acestora acuză autorităţile din Milano că au încălcat drepturile clienţilor lor şi au făcut declaraţii rasiste. Mai mult, ei spun că oficialii au divizat familiile de romi, oferind numai femeilor şi copiilor adăpost.
Problema discriminării romilor în Italia a fost pusă în discuţie marţi şi la Parlamentul European. Un eurodeputat maghiar de etnie romă s-a arătat îngrozit de condiţiile în care trăiesc nomazii în Italia. La rândul său comisarul pentru drepturile omului din Consiliul Europei a trimis guvernului de la Roma o scrisoare în care cere lămuriri privind măsurile pentru imigranţi din pachetul de legi ale siguranţei.
Sursa: Realitatea TV

1 commento:

  1. cred ca modul in care traiesc,si-l aleg singuri.stii cum se spune "cum iti asterni,asa dormi".e in nonsens sa spui rromii muncesc cinstit,mai ales pentru cei care vin in italia.parerea mea e ca-ti trebuie mult tupeu sa faci ce au facut ei la milano.desi mai mult ca sigur,au fost si manipulati.daca nu,cu ce platesc onorariile la avocati?din cersit?daca se castiga asa bine,schimb meseria!glumeam,evident!

    RispondiElimina