La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

martedì 20 maggio 2008

Menajerele mai au o şansă


de Mariana Bourita (2008-05-19)

Ministrul de interne italian, Roberto Maroni, a făcut noi declaraţii cu privire la operaţiunile de expulzare a cetăţenilor comunitari şi extracomunitari. El susţine în continuare necesitatea aplicării unor măsuri radicale împotriva emigranţilor, Maroni a afirmat că se va face distincţie între cei care comit infracţiuni şi cei care muncesc cinstit, dar trăiesc ilegal în Italia.
Ministrul de interne a specificat faptul că menajerele, care muncesc la negru sau nu au permis de şedere, nu pot fi incluse în aceeaşi categorie cu infractorii. În acest context, ministrul şanselor egale, Mara Carfagna, a solicitat în regim de urgenţă un control mai aspru al celor care lucrează în case, încurajând reglementarea problemei documentelor.
Repatriere imediată a celor „ilegali"
Maroni a vorbit nu numai despre necesitatea expulzărilor, dar şi despre eficientizarea acestor operaţiuni. Repatrierea imediată a persoanelor reţinute se va face prin însoţirea lor până la graniţă. Pachetul de legi ce va fi supus votării miercuri, 21 mai 2008, va conţine măsuri de expulzare atât pentru cetăţenii extracomunitari, cât şi pentru cetăţenii din UE. Pentru cei din urmă, o soluţie ar putea fi repatrierea cu interdicţie de intrare în Italia dacă nu pot face dovada unui venit minim legal.
Dacă se reîntorc în Italia şi comit infracţiuni, expulzaţii riscă să fie arestaţi. Astfel, va fi extinsă sfera motivelor care permit alungarea cetăţenilor europeni care ar putea fi consideraţi ,,pericol public".
Sursa: Adevarul.

Nessun commento:

Posta un commento