La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

mercoledì 7 maggio 2008

RO: Peste 35 de grade, în iunie. Din iulie începe canicula


Din luna iunie mercurul termometrelor va trece frecvent de 35 de grade, iar iulie, a şaptea lună a anului, va fi un adevărat cuptor. Potrivit prognozei pentru următoarele trei luni, emisă de ANM, luna aceasta va fi una cu temperaturi normale. Cu toate acestea, este posibil ca, în cele mai calde zile, mercurul din termometre să treacă de 30 de grade Celsius. Nopţile vor fi reci mai ales în zonele depresionare din centrul şi nordul ţării unde temperaturile se vor apropia de 0 grade C. De asemenea, luna aceasta mai multe zone din ţară se vor înregistra ploi torenţiale şi vijelii. Lucrurile se vor schimba însă din iunie. Luna lui Cireşar se anunţă mai caldă decât în mod obişnuit. La fel ca anul trecut, când au fost depăşite maximele absolute ale lunii în peste 50 de staţii meteorologice. Mercurul din termometre va trece în unele zile de 35 de grade Celsius. În acelaşi timp, luna iunie va fi lipsită de precipitaţii mai ales în sudul şi estul ţării. Din iulie însă începe canicula. Conform prognozei emise de ANM, sunt aşteptate atât zile cu temperaturi extrem de ridicate, cât şi nopţi fierbinţi.În cele mai fierbinţi perioade, temperaturile vor depăşi 35 de grade Celsius în vestul şi sudul ţării, iar nopţile temperaturile vor fi mai mari de 20 de grade Celsius, mai ales în sud şi pe litoral. Estul ţării va fi, din nou, afectat de secetă.În restul ţării, meteorologii se aşteaptă la cantităţi normale de precipitaţii. Vara anului trecut a fost cea mai caldă din 1901 - când au început măsurătorile în România, iar în ceea ce priveşte seceta, aceasta a fost comparabilă cu cea din 1946, intrată deja în istorie.
Adăugat: 05 mai 2008
Antena 3

Nessun commento:

Posta un commento