La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

domenica 11 maggio 2008

Portugalia si Marea Britanie date in judecate pentru nerecunoasterea calificarilor profesionale ale romanilor


Publicat: 7 Mai 2008
Comisia Europeana a dat in judecata, la mai putin de o luna de la o actiune similara, Portugalia si Marea Britanie pe motiv ca nu recunoscut automat calificarile profesionale ale romanilor si bulgarilor, informeaza un comunicat al Bruxelles-ului. Cele doua tari se alatura Austriei, Frantei, Ciprului, Belgiei, Greciei, Irlandei, Luxemburgului si Spaniei, intr-o situatie care nu s-a intalnit si in cazul tarilor care au aderat la UE in 2004. Termenul limita pentru transpunerea Directivei 2006/100/EC in legislatia interna a celor doua tari a fost 1 ianuarie 2007.In luna aprilie, CE a dat in judecata alte opt state membre ale UE pentru acelasi motiv: Austria, Belgia, Cipru, Franta, Grecia, Irlanda, Luxemburg si Spania.
Pentru Comisie este o situatie noua, cetatenii tarilor europene integrate in valul din 2004 nefiind confruntati cu ea.Atata vreme cat Directiva nu este implementata in legislatia interna, o serie de profesionisti calificati romani si bulgari risca sa fie confruntati cu proceduri biroctatice inutile si lente pentru a-si putea exercita dreptul de a fi angajati oriunde in Uniunea Europeana, iar potentialii beneficiari ai serviciilor acestor profesionisti ar putea fi privati de oportunitatea de a beneficia de experienta lor, argumenteaza Comisia.
Profesiile vizate de Directiva europeana variaza de la medici specialisti la avocati sau marinari.
Sursa: HotNews.ro

Nessun commento:

Posta un commento