La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

sabato 17 maggio 2008

Presa internaţională nu vede cu ochi buni campania agresivă din Italia


Presa internaţională comentează pe larg situaţia din Italia, unde proaspătul guvern de centru-dreapta condus de Silvio Berlusconi a trecut la măsuri radicale împotriva imigranţilor ilegali. Săptămâna aceasta razii în diverse tabere de nomazi au dus la reţinerea a aproape 400 de persoane, majoritatea de etnie romă.
La nicio săptămână de la investitură, guvernul italian îşi arată muşchii, titrează Cotidianul german Der Speigel. Cabinetul lui Berlusconi insistă că această campanie de reinstaurare a siguranţei nu vizează o anumită comunitate, dar raziile, afirmă publicaţia, se concentrează în special asupra taberelor de romi originari din România sau din alte ţări est-europene.
Deratizare, purificare etnică sunt sloganurile zilnice în Italia, anunţă un editorial din Le Temps. La Napoli, unde mormanele de gunoaie încă domnesc pe străzi, uitate complet de guvern, autorităţile au pornit la vânătoare de vrăjitoare, scotocind prin taberele de ţigani. După victoria în alegeri, Silvio Berlusconi şi aliaţii săi fac din imigranţi principala cauza a tot ce merge prost în ţară, afirmă publicaţia elveţiană. Politica dură promovată de Roma este privită cu suspiciune de Bruxelles şi a dat naştere deja unor reproşuri din partea guvernului spaniol, mai spune Le Temps.
Raziile în rândul imigranţilor ilegali au parte de o mediatizare intensă în Italia, unde noul guvern condus de conservatorul Silvio Berlusconi vrea să arate că nu şi-a abandonat promisiunile din campanie, comentează cotidianul New York Times. Specialişti în imigraţie citaţi de publicaţia americană spun însă că expulzarea unui număr mare de nomazi ar putea duce la un dezechilibru economic. Firmele mici şi mijlocii ar da faliment fără mâna de lucru românească, afirmă Antonio Ricci, responsabil în cadrul organizaţiei Caritas Migrantes, citat de New York Times.
Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento