La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

venerdì 16 maggio 2008

România la Cannes. Vom face aceeaşi figură frumoasă ca anul trecut?


După ce anul trecut România a strălucit la Cannes prin succesul filmului „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” al lui Cristian Mungiu, distins cu marele trofeu Palme d'Or şi „California dreaming” al regretatului Cristian Nemescu, câştigător la secţiunea Un Certain Regard, anul acesta ţara noastră nu a mai înscris niciun film în cursa pentru marele trofeu. Cu toate acestea, România va fi reprezentată la Cannes, la secţiunea Quinzaine des Realisateurs, şi la scurt-metraje.
Radu Muntean va participa cu cel mai nou film al său, „Boogie”, la secţiunea Quinzaine des Realisateurs, care promovează regizori mai puţin cunoscuţi publicului larg, regizori talentaţi şi cu un stil personal bine conturat. Regizorul este la al treilea lung metrej al său, după Furia şi Hârtia va fi albastră.
„Boogie” prezintă povestea unui bărbat (interpretat de Dragoş Bucur) de 30 de ani, care, plecat cu soţia şi copilul de 3 ani la mare, în minivacanţa legală, se întîlneşte întîmplător cu cei mai buni prieteni din liceu, la data şi locul de care îi leagă cele mai glorioase escapade bahico-sexuale din tinereţe, potrivit boogiemovie.com. Bărbatul încearcă să retraiască clipele din tinereţe însă realizează că multe lucruri s-au schimbat. Din distribuţie mai fac parte Anamaria Marinca, Roxana Iancu şi Geanina Varga. De asemenea, la doar 4 ani, Vlad Muntean, fiul regizorului, a debutat în cinematografie.

Urmărţi trailerul filmului Boogie, în regia lui Radu Muntean



Un alt film românesc care va fi prezentat la Cannes, la secţiunea de scurt-metraje este „Megatron”, al regizorului Marian Crişan. Filmul are drept personaj principal un copil care locuieşte împreună cu mama sa într-un sat aflat la o distanţă destul de mare de Bucureşti. Atunci când băieţelul împlineşte opt ani, mama sa hotărăşte să-i serbeze ziua la un restaurant de tip fast-food din capitală, potrivit BBC.
În afara celor două filme înscrise în competiţie, România va avea mai multe scurt şi lung-metraje, prezente la diferite secţiuni nejurizate. Unul dintre acestea este „Interior. Scara de bloc” un scurt metraj al regizorului Ciprian Alexandrescu, înscris la secţiunea Cinefondation, care promovează noua generaţie de regizori. De asemenea, Comitetul Naţional al Filmului Canadian a selectat şi va prezenta la Cannes nouă scurt metraje, printre care şi cel al românului Alexandru Mavrodineanu, „Lecţia de box”, informează site-ul globeandmail.com.

Urmărţi scurt-metrajul Lecţia de box, în regia lui Alexandru Mavrodineanu



Şi Laura Vasiliu, actriţa care a jucat rolul Găbiţei în „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” va participa la Cannes,. În filmul regizat de Francesco Munzi, „Il Resto della Notte”, înscris în competiţie, Laura interpretează rolul Mariei, o emigrantă din România care munceşte în Italia şi este acuzată de furt de la familia unde lucrează.
Antena3.ro
Adăugat: 15 mai 2008

Nessun commento:

Posta un commento