La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

giovedì 14 febbraio 2008

Guvernul vrea repatrierea românilor plecaţi în străinătate


13 Februarie, 2008

Guvernul vrea să îi stimuleze pe muncitorii români din străinătate să revină în ţară
"Nicăieri ca acasă" - un posibil slogan spre uzul Guvernului, care încearcă să-i atragă înapoi în România pe cetăţenii plecaţi la muncă în străinătate. Ministerul Muncii a prezentat în şedinţa de miercuri a cabinetului o notă în această privinţă.
Măsura este menită să acopere deficitul de forţă de muncă din România.
Şi, potrivit premierului Tăriceanu, primii vizaţi sunt cetăţenii români din Italia şi Spania.

Un prim pas va fi făcut peste câteva zile la Roma, în Italia, unde va fi organizată o bursă a locurilor de muncă din România.

Autorităţile şi reprezentanţi ai diferitelor companii din România, în principal din sectorul construcţiilor, vor pune la dispoziţia lucrătorilor români din Italia un număr de 1.500 posturi din ţară, printr-o bursă a locurilor de muncă pe care Guvernul o va organiza la Roma peste zece zile.

Oferta va include atât salarii atractive, cât şi acordarea de tichete de masă şi cazare asigurată, a declarat, miercuri, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

"Vrem să îi stimulăm pe muncitorii români din străinătate să revină în ţară", a spus domnul Tăriceanu.
Încurajarea natalităţii, stoparea emigraţiei, utilizarea tuturor resurselor de muncă interne, dar şi limitarea sau controlarea creşterilor exagerate de personal în administraţiile locale reprezintă principalele măsuri pregătite de Guvern pentru prevenirea apariţiei unei crize pe piaţa muncii, a anunţat, la sfârşitul lunii ianuarie, ministrul muncii, Paul Păcuraru.

El a arătat că există riscul ca, în următorii doi ani, România să se confrunte cu o criză pe piaţa muncii din cauza evoluţiei demografice, iar deficitul forţei de muncă să blocheze dezvoltarea, în lipsa unor măsuri.

Ministrul Muncii a enumerat o serie de măsuri incluse în planul de acţiune privind piaţa muncii, precum stoparea emigraţiei, utilizarea tuturor resurselor interne de forţă de muncă, inişierea unui program naţional de creştere a ocupării în mediul rural, înfiinţarea unui post de agent de ocupare în fiecare primărie, prin care să fie furnizate informaţii referitoare la oportunităţile de angajare şi carieră.
Sursa: BBC Romanian.

2 commenti:

  1. siete piu morti di famme per pagaremi 1000€ per prestare un lavoro IT normale nel mondo.

    sunteti prea morti de foame sa-mi platiti 1000€ pentru a presta o munca in domeniul IT normala in lume.


    you are so hungry to pay me 1000€ to work like each ordinary, anyone from the world.

    RispondiElimina
  2. multe vorbe dar putine fapte! voi care guveranti aveti salariile cat se poate de mari fara sa faceti nimic de util si saracii oamenii de rand stau si asteapta intr-un viitor mai bun care nu va fi in Romania...sa va fie rusine ca tineretul nu pleaca de bine,pleaca cu speranta de a castiga o paine, ca in Romania nu se poate!

    RispondiElimina