La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

mercoledì 13 febbraio 2008

Un român emigrat în Elveţia a primit un prestigios premiu pentru literatură

Miercuri 13 februarie 2008

Încă un român are succes în străinătate. Este vorba de un şofer de autobuz din Elveţia, care a obţinut un prestigios premiu pentru debut în literatură.

Marius Daniel Popescu, de profesie inginer silvicultor, a emigrat în Elveţia în 1990, la scurt timp după Revoluţie. S-a căsătorit şi s-a stabilit la Lausanne, unde lucrează ca şofer pe un autobuz.

A scris două cărţi de poezii, dar abia cu primul său roman, Simfonia lupului, publicat anul trecut, a atras atenţia criticilor elveţieni. Cartea lui Marius Daniel Popescu este povestea copilăriei şi adolescenţei în România comunistă.
Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento