La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

domenica 24 febbraio 2008

RO: Noul sistem de prezentare a documentelor necesare pentru eliberarea Declaraţiei de valoare



Începând cu 22 februarie 2008, pentru a putea obţine Declaraţia de valoare nu mai este necesară programarea prin procedura on-line.

Noul sistem de prezentare a documentelor pentru eliberarea Declaraţiei de valoare prevede ca documentaţia necesară să fie expediată prin poştă la următoarea adresă:

AMBASADA ITALIEI
BIROUL CONSULAR, Str. Arh. Ion Mincu nr. 12, sector 1
Bucureşti

Dosarele incomplete nu vor fi soluţionate până când documentaţia lipsă va fi completată conform cerinţelor noastre. În acest sens este absolut necesar ca în formularul de cerere să fie indicată o adresă de e-mail valabilă sau un număr de telefon la care să se poată suna în timpul programului Biroului Consular (9:00-16:00 ora Bucureştiului).

După completarea dosarului solicitantii vor fi contactaţi pentru retragerea Declaraţiei de valoare.
Se menţionează că în momentul retragerii este necesar să se prezinte originalul documentaţiei trimisă, în caz contrar Declaraţia de valoare nu va fi eliberată.
Taxele consulare actuale sunt de 112 RON pentru fiecare "Declaratie de valoare in loco" si respectiv de 56 RON pentru fiecare legalizare facuta inainte de data de 16.03.2007, pentru documentele din Rep. Moldova.
Plata taxelor consulare se va face în momentul retragerii Declaraţiei de valoare de către solicitant sau un delegat, de aceea este absolut interzisă trimiterea banilor prin poştă.

Dosarele vor fi soluţionate în ordinea sosirii.

Persoanele cărora li s-a acordat o programare prin procedura on-line până la data de 31 martie (inclusiv) se pot prezenta la Biroul Consular în ziua indicată sau pot decide să urmeze noua procedură.
Persoanele cărora li s-a acordat o programare prin procedura on-line după data de 31 martie sunt obligate să urmeze noua procedură scriind pe plic codul de rezervare al procedurii on-line.
Ambasciata d'Italia a Bucarest - Cancelleria Consolare

Nessun commento:

Posta un commento