La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

venerdì 1 febbraio 2008

Harta „inteligentă” a Bucureştiului, pe site-ul primăriei


de Catiuşa IVANOV 01 FEBRUARIE 2008
Aceasta seamănă cu un soft pentru GPS şi afişează o locaţie în funcţie de numele şi numărul străzii
Angajaţii Primăriei utilizează o altă versiune, pe care se pot face şi simulări de trafic

Harta „inteligentă” a Bucureştiului, pe site-ul primăriei
De astăzi, bucureştenii şi turiştii care ne vizitează se vor orienta mai uşor în oraş. Asta fiindcă, pe site-ul Primăriei Capitalei (http://www.pmb.ro/) a fost pusă o hartă digitală inteligentă care, printr-o simplă accesare de la orice calculator, îi va îndruma pe cei interesaţi, în orice punct al oraşului.
Aceasta seamănă cu un soft pentru GPS, care are cartografiate toate străzile din oraş şi clădile de pe margine, cuprinzând în total 2.000 km de artere şi 100.000 de obiective. Persoanele interesate vor putea căuta adresa dorită după numele şi numărul străzii, pe monitor apărând clădirea vizată.

În plus, harta inteligentă arată traseul cel mai scurt între două puncte din oraş şi distanţa dintre acestea. Responsabilii din Primărie spun însă că, în câteva luni harta va fi completată şi cu traseul liniilor de transport în comun şi zonele prin care acestea circulă. În plus, harta îi va îndruma pe bucureşteni, ce mijloace de transport să folosească pentru a ajunge în diferite puncte ale oraşului.
Pe lângă versiunea pusă pe site, pentru public, Primăria Capitalei mai are o versiune, mult mai complexă pentru angajaţi. Aceasta are în plus, străzile cartografiate cu tot cu semnele de circulaţie, intersecţiile semaforizate şi sensurile unice.
Aceasta le va folosi în special urbaniştilor şi cadastriştilor, care vor putea vizualiza o anumită zonă fără să fie nevoiţi să meargă la faţa locului, dar şi Comisiei de circulaţie, care va putea face anumite simulări cu acest soft.
„Comisia de circulaţie va putea face simulări pentru anumite soluţii propuse. De exemplu, vom putea vedea ce se întâmplă cu circulaţia dintr-o anumită zonă în cazul în care se restricţionează circulaţia sau se transformă artera în stradă cu sens unic”, ne-a declarat Ioana Raicu, directoarea Direcţiei de sisteme informatice din Primăria Capitalei.
Proiectul a fost realizat printr-o filmare a tuturor arterelor şi transformarea hărţii topo-cadastrale existentă în baza de date urbane a primăriei, la care s-au adăugat semnele de circulaţie de pe fiecare arteră. Proiectul a demarat la sfârşitul anului 2006, valoarea sa fiind de 2.283.760 lei, fără TVA. Acesta va folosi ca suport şi pentru proiectul de managementul traficului.
Sursa: Gandul.

Nessun commento:

Posta un commento