La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

giovedì 21 febbraio 2008

Turiştii români nu vor mai avea nevoie de vize pentru Israel de la 1 martie


Joi 21 februarie 2008

Vizele pentru cetăţenii români care călătoresc în Israel în scopuri turistice vor fi anulate începând cu data de 1 martie, a informat ieri, printr-un comunicat, Ambasada statului Israel la Bucureşti.
Ministerul israelian de Interne a luat această decizie în data de 9 ianuarie, iar măsura va intra în vigoare începând cu 1 martie.
Celelalte tipuri de viză (pentru muncă, studii etc.) rămân în continuare valabile, precizează comunicatul Ambasadei.
Comisia pentru afaceri interne din cadrul Parlamentului israelian (Knesset) aprobase, la 9 ianuarie, decizia ministrului israelian de Interne de a anula regimul obligativităţii vizelor pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în Israel pentru o perioadă de maxim 90 de zile. Această decizie urma să intre în vigoare în cel mult 90 de zile de la aprobarea ei. Măsura a fost luată datorită faptului că România face parte din Uniunea Europeană, iar cetăţenii UE nu au nevoie de viză pentru a vizita Israelul.
Astfel, cetăţenii români care vin în Israel în scopuri turistice nu vor avea nevoie, de la 1 martie, decât de paşaport, ca orice alţi cetăţeni europeni.
În ceea ce priveşte temerile că intrarea pe teritoriul israelian ar putea să nu fie permisă în cazul în care pe paşaport există vize acordate de ţări arabe, secretarul II al Ambasadei Israelului, Johnathan Rosenzweig, declara pentru NewsIn, la 10 ianuarie, că "în Israel vin mulţi turişti care au vizitat anterior ţări arabe".
Ministerul israelian al Turismului a anunţat că în 2007 s-a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de turişti din Europa de Est şi în mod special a numărului de turişti români. Astfel, dacă în anul 2005 Israelul a fost vizitat de 10.000 de turişti români, în primele zece luni ale anului 2007 numărul acestora aproape s-a dublat, ajungând la 19.000.
Sursa: NewsIn

Nessun commento:

Posta un commento