La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

venerdì 4 gennaio 2008

Vacanţa s-a încheiat, românii se întorc la muncă în străinătate


Vineri 04 ianuarie 2008

Pentru mii de oameni care muncesc în străinătate, vacanţa în România s-a încheiat. Cei care au venit acasă de sărbători se întorc zilele acestea în Spania, Italia, Germania sau Austria. În 24 de ore, prin Vama Cenad din judeţul Timiş, şi Vama Nădlac, din judeţul Arad, au ieşit din ţară aproape 5.000 de persoane.

După ce şi-au petrecut Crăciunul şi Revelionul alături de familii şi prieteni, românii se întorc la muncă în străinătate. Cei mai prevăzători au plecat deja la drum, pentru a evita aglomeraţia de la sfârşit de săptămână. Au luat cu ei câte o bucată - gustoasă - din România.

Autorităţile de frontieră de la Vama Nădlac, din judeţul Arad, se aşteaptă ca sâmbătă şi duminică să iasă din ţară peste 30.000 de oameni. Poliţiştii de frontieră de la Cenad, judeţul Timiş, sunt pregătiţi să suplimenteze numărul de lucrători în aceste zile.
Sursa: Realitatea TV

1 commento:

  1. se intorc la munca si trebui sa inghita inca o data situatia vamesilor infometati de bani

    RispondiElimina