La comunità romena di Viterbo si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono a Viterbo e per tutti i viterbesi e gli stranieri della Provincia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e sentirsi partecipi alla vita della città.

Bun gasit pe site!

Benvenuto!

venerdì 11 gennaio 2008

Romania si Bulgaria ar putea adera la spatiul Schengen in 2011-2012


Publicat: 9 Ianuarie 2008
A fost demarata procedura de evaluare a Romaniei si Bulgariei pentru aderarea la spatiul Shengen, a anuntat ministrul de interne al Sloveniei, Dragutin Mate cu ocazia preluarii presedintiei UE de catre Slovenia, relateaza Sofia Echo.
Dragutin Mate foto: Ales Beno

Potrivit ministrului sloven, Romania si Bulgaria ar putea adera la spatiul Shengen in 2011-2012. Tinta autoritatilor romane pentru aderarea la spatiul Schengen este, de asemenea, anul 2011 (mai apropiat, avand in vedere ca in 2006 ministrul Blaga vorbea despre o aderare la Schengen abia in 2012). Pregatirile pentru aderarea la spatiul Schengen au demarat, fiind creat cadrul general pentru o abordare unitara la toate nivelurile (legislativ, institutional, financiar si pregatire) a acestei chestiuni. Unul din aspectele avute in vedere este revizuirea permanenta a Planului de Actiune Schengen. Astfel, Planul de Actiune Schengen a fost actualizat in anul 2007 si adoptat de Guvernul Romaniei la data de 30 mai 2007. Coordonarea implementarii si monitorizarea angajamentelor asumate de Romania, centralizarea rezultatelor obtinute si analizarea acestora in scopul cuantificarii eficientei masurilor adoptate se realizeaza de catre Comisia Nationala de Auto-Evaluare Schengen, prin intermediul Ministerului Internelor si Reformei Administrative, in calitate de secretariat. Conform Tratatului de Aderare, Romania va beneficia, in perioada 2007-2009, de o suma de 559.8 milioane euro pentru Facilitatea Schengen si pentru Facilitatea pentru fluxuri monetare (Cash-flow Facility).
- 297,2 milioane Euro in 2007
- 131,8 milioane Euro in 2008
- 130,8 milioane Euro in 2009
Sursa: Euractiv.

Nessun commento:

Posta un commento